Eerste elftal

Pastoor ziet kansen om met Almere City te stunten tegen FC Twente

Pastoor ziet kansen om met Almere City te stunten tegen FC Twente

Tijdens de eerste speelronde van het nieuwe eredivisieseizoen speelt FC Twente tegen Almere City FC. De club uit Flevoland, opgericht in 2001, maakt zijn debuut in de eredivisie. Vorig seizoen werd de ploeg van trainer Alex Pastoor derde in de Keuken Kampioen Divisie, waarna het via de play-offs naar de eredivisie promoveerde.

Pastoor verwacht wat van zijn ploeg en hoopt een 'dark horse', een grote verrassing, te kunnen zijn in de eredivisie. "Als je ergens aan begint, zoals wij aan de eredivisie, en je gaat roepen: 'Wij hebben niks te verliezen tegen Twente en in de eredivisie'...", zegt de oefenmeester in gesprek met ESPN. "Ik zit echt op een heel ander donker paard. Ik vind dat je wel degelijk wat te verliezen hebt. We hebben een bepaalde doelstelling, in concrete zin erin blijven. Dat haal je alleen maar als je verder wilt groeien en jezelf wilt ontwikkelen."

Dan over FC Twente. "Wij zijn niet van plan om datgene wat we geworden zijn, lelijk gezegd de identiteit die we onszelf hebben aangemeten, te veranderen", vertelt Pastoor in gesprek met Omroep Flevoland. "In hoeverre je toekomt aan dezelfde manier van voetballen als vorig seizoen, daar gaan we achter komen. Ik ben benieuwd of de spelers elke keer de oplossing vinden die in een bepaalde situatie of in een wedstrijd gevraagd worden."

"Dat is ook iets waar ik op stuur. Je wilt altijd heel goed spelen, maar dat kan niet altijd. Waar je wel snel voor kunt zorgen, is dat je controle over de wedstrijd krijgt. Twente zal van een ander kaliber zijn dan we gemiddeld gewend zijn. Tegelijkertijd, op het moment dat we onze eigen identiteit gaan verliezen en ineens hele andere dingen zouden gaan doen, dan ga je steeds minder kans maken. Het omgekeerde is tot nu toe het geval en dat willen we natuurlijk steeds verder uitbouwen", aldus de 56-jarige trainer.

Pastoor vindt het lastig om in te schatten hoeveel kans zijn ploeg maakt op een goed resultaat tegen FC Twente. "Het lijkt me de inkopper van de week als je zegt dat je tegen een ploeg als Twente procentueel wat minder kans hebt om te winnen dan tegen de gemiddelde KKD-ploeg. Maar dat is niet waar mijn werk en mijn gedachte op gericht is. Ik denk in kansen, in mogelijkheden. Alles wat we moeten doen om die wedstrijd te winnen, zullen we doen."

Is het een nadeel voor Almere City dat FC Twente al drie Europese duels achter de rug heeft? "Dat weet je nooit. Wij waren de laatste ploeg die nog aan het spelen was en zijn de één-na-laatste ploeg", doelt Pastoor op de play-offs aan het eind van vorig seizoen. "Zij hebben hun voorbereiding door deze wedstrijden (de Europese duels, red.) natuurlijk wat ingekort. Je kon wel aan de wedstrijden zien dat ze behoorlijk fit waren. Niet zo fit als de Zweden bijvoorbeeld, maar ze waren wel behoorlijk fit."

"Dat zou zeker een nadeel kunnen zijn, maar wij zijn ook redelijk lang doorgegaan. Wij hebben onze voorbereiding niet ingekort, die hebben we hetzelfde gelaten. Wij hebben alleen het aantal weken dat we samen hebben getraind met een week verkort. De tests wijzen uit dat wij tot nu toe geweldige stappen hebben gemaakt. Daar zullen we mee doorgaan, want ook dat hoort natuurlijk bij groei", besluit Pastoor.

Het Yanmar Stadion in Almere is vanmiddag volledig uitverkocht. 4.300 mensen zullen op de tribunes plaatsnemen, waarvan 450 Tukkers in het uitvak. De wedstrijd wordt live uitgezonden op ESPN 2. Om 16:15 uur begint de voorbereiding, om 16:45 uur wordt afgetrapt. Sander van der Eijk is de scheidsrechter.

Voorspel en win onze Voetbalpool!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties