Eerste elftal

Pérez verbaasd door Rots: "Was eigenlijk heel makkelijk"

Pérez verbaasd door Rots: "Was eigenlijk heel makkelijk"

Daan Rots kreeg zondag in 74e minuut de uitgelezen kans om FC Twente op een 1-2 voorsprong te zetten in de Johan Cruijff ArenA. Hij ontving de bal van Ajax-doelman Gerónimo Rulli, maar wist van afstand het lege doel niet te vinden. Dit verbaasde enkele analisten, waaronder Kenneth Pérez, en ook Rots zelf vond het een ondermaatse actie.

"Dat schot op leeg doel van Daan Rots vond ik echt teleurstellend", zegt een verraste Pérez bij Voetbalpraat van ESPN. "Hij lag perfect voor zijn linker. Het was eigenlijk maar een kwestie, van: hoeveel snelheid geef je hem mee? Hij schoot hem denk ik vier meter over de goal. Als het nou je verkeerde been was en je komt niet goed uit, dan kan het, maar dit was eigenlijk heel makkelijk."

Dat vond Rots zelf ook. "Ik moet die bal gewoon rustig over de keeper heen binnenschieten, maar dan gaat 'ie net over en kom je vlak daarna 2-1 achter", vertelde hij tegenover RTV Oost. "Dat reken ik mezelf wel aan, want de laatste tijd gaat het erg goed. Dit zijn dan cadeautjes die je uit moet pakken."

Jan van Staa vindt de zelfreflectie van Rots goed, zo vertelt hij in De Oosttribune. "Zo kritisch moet je zijn als je bij de top speelt. Deze bal kan je met een beetje gevoel er gewoon inleggen. Dat moet op zijn niveau. Als je ziet hoe hij de bal ook weer weglegt waar de 0-1 uitkomt... Geweldig, dat kunnen er maar weinig. Er zat nu weinig gevoel aan", besluit Van Staa.

Gemiste kans Rots vanaf 7:10 in onderstaande video

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties