Eerste elftal

Politie blijft jagen op relschoppers en dreigt gezichten te tonen bij Opsporing Verzocht

Politie blijft jagen op relschoppers en dreigt gezichten te tonen bij Opsporing Verzocht

Maandag heeft de politie acht relschoppers aanhouden die betrokken waren bij de bestorming van de hoofdtribune na afloop van de thuiswedstrijd tegen Hammarby IF. Het ging om een groep van zo'n 150 man waarvan er inmiddels minimaal 28 een stadionverbod hebben gekregen en de seizoenkaarten zijn geblokkeerd. De eerste acht supporters zijn verhoord en een deel hiervan zit nog vast, zo meldt de politie in gesprek met Arjen te Bogt van de Tubantia.

Er zijn honderden uren aan beeldmateriaal gebruikt om de relschoppers te identificeren. Hierbij kreeg het ook hulp van mensen die beelden hadden gemaakt in het stadion. Daarnaast werd er ook gebruik gemaakt van de camera's in en buiten en stadion. Inmiddels zijn er ook Duitse hooligans geïdentificeerd. Ook die zullen worden vervolgd, maar dat moet gebeuren via een internationaal rechtshulpverzoek. Een traject dat wat meer tijd vergt.

"Wat mij betreft ontkomt niemand aan vervolging", vertelt politie teamchef Henk Walles in gesprek met Te Bogt. En dan heeft hij het niet alleen over de supporters die al herkend zijn, want de zoektocht is nog niet klaar. Ook de tot nu toe niet geïdentificeerde hooligans, want volgens Walles zijn het hooligans en geen supporters, hoeven zich nog niet veilig te wanen. Beelden van hen worden mogelijk later nog op tv vertoond bij Opsporing Verzocht.

Overigens zal de politie niet alle verdachten van het bed lichten zoals afgelopen maandag gebeurde. Dit doet de politie alleen bij gevallen waarbij de relschoppers worden verdacht van ernstige misdragingen waar gevangenisstraffen voor staan. Supporters die zich hebben misdragen en denken dat ze nu veilig zijn hebben het mis. De politie is misschien nog wel twee maanden druk met de afhandeling.

Teamleider Robbert begrijpt niets van de gedachtegang van de hooligans. "FC Twente is mijn cluppie. Maar die gasten snappen dat volgens mij niet. Ik heb geen idee wat hen bezielt. Ik vind dat je deze excessen moet aanpakken, maar als je ziet wat het voetbal maatschappelijk gezien kost… En dat is niet alleen FC Twente, maar overal. Ik heb mensen in mijn team die uren in de Mobiele Eenheid maken en die ik dus niet kan inzetten. Dan blijft een aangifte van een oude vrouw die bestolen is van een gouden ketting liggen, hè. Die mag opdraaien voor deze klerezooi", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties