Eerste elftal

Politie maakt via tv en DNA-onderzoek jacht op stenengooiers

Politie maakt via tv en DNA-onderzoek jacht op stenengooiers

Na de uitwedstrijd tegen PSV werd de supportersbus van supportersvereniging FC Twente Denekamp aangevallen. Niet in Eindhoven, maar tijdens de terugweg op de A1 ter hoogte van Deventer. De rijdende bus werd door vijf personen bekogeld met keien, waarvan er eentje door de voorruit vloog en een andere in de ruit bleef hangen. Die steen wordt nu gebruikt voor onderzoek.

Er wordt namelijk nog altijd gezocht naar de daders. Het gaat om een vijftal personen gekleed in zwart. De steen die is blijven hangen in de ruit wordt onderzocht op DNA-sporen in de hoop op die manier bij één van de daders terecht te komen.

Om extra informatie te krijgen werd het incident ook besproken in het opsporingsprogramma Plaats Delict op RTV Oost. Politiewoordvoerder Jennifer Schoorlemmer snapt niet wat de stenengooier bezielde. "Als de bestuurder was geraakt bijvoorbeeld, dan was die bus onbestuurbaar geworden en waren de gevolgen niet te overzien geweest. De daders hebben een ontzettend groot risico genomen."

Men vermoedt dat het Go Ahead Eagles-supporters waren. Een week ervoor was FC Twente op bezoek in Deventer en toen werd de wedstrijd tijdelijk stilgelegd wegens ongeregeldheden op de tribunes. Toch wil de politie niet al te snel conclusies trekken.

“Het is mogelijk dat het gooien van de stenen naar de supportersbus iets met die ongeregeldheden te maken heeft. De supporters uit Denekamp waren niet bij die ongeregeldheden betrokken, dus ze vinden het enorm frustrerend dat zij nu de dupe zijn van het trammelant van een week eerder."

De politie hoopt dat er mensen zijn die beelden hebben gemaakt van het incident met een dashcam. De bus zelf had deze niet. “Die beelden willen we heel graag hebben. Het is echt een heel gevaarlijke actie geweest van die vijf. Mogelijk hebben zij hier niet bij stilgestaan."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties