Politie moet uitrukken bij vechtpartij met Twente-supporters in Muiden

De meegereisde supporters van FC Twente waren zaterdagavond weer geweldig. Grote delen van de wedstrijd in Amsterdam tegen Ajax waren de Tukkers luid en duidelijk te horen met hun geweldige liedjes. Toch was er ook een klein smetje voor de wedstrijd toen Twente-supporters het aan de stok kreeg met een andere bezoekers.

Voor de wedstrijd heeft er namelijk een vechtpartij plaatsgevonden waarbij meereizende Tukkers betrokken waren", meldt Goois Nieuws. Bij een McDonald's, gelegen op de parkeerplaats De Hackelaar in Muiden, raakten de supporters slaags met andere gasten van het fastfoodrestaurant. De politie zette een groot aantal eenheden in om de rust terug te brengen. Het is niet bekend of er gewonden zijn gevallen. Het incident vond zo'n uur en twintig minuten voor aanvang van de wedstrijd plaats.

De supporters maakten een laatste stop onderweg naar het stadion. Vanaf de parkeerplaats is het nog ongeveer een kwartier rijden naar het stadion. Daar ging het echter mis en vond het incident plaats. Een medewerker van de McDonalds laat de Tubantia weten dat er een woordenwisseling ontstond tussen een Twentefan en een andere bezoeker. Daarna sloeg de vlam in de pan. Niet alleen de politie, maar ook andere Twente-supporters wisten de boel te sussen.

De wedstrijd tussen Ajax en FC Twente eindigde uiteindelijk in 0-0. FC Twente kreeg al vroeg de kansen om de score te openen, maar liet dit na. Na de rode van Ajax-verdediger Devyne Rensch na een half uur spelen creëerden de bezoekers nauwelijks grote kansen meer. Er had meer in gezeten, maar het bleef uiteindelijk bij de brilstand.