Eerste elftal

Procederende Hammarby-fan 'verstopt' zich na storm van kritiek

Procederende Hammarby-fan 'verstopt' zich na storm van kritiek

De Hammarby-supporter die FC Twente voor de rechter heeft gesleept, heeft zich verstopt. De man in kwestie, Dennis Fogelmark, heeft zijn X-account en Instagram-account dichtgezet nadat hij dinsdag en woensdag een storm van kritiek te verwerken kreeg. De Zweed is kwaad omdat FC Twente zijn kaart voor een van de thuisvakken blokkeerde. Hij stuurde een mail naar het Netherlands Institute for Human Rights, waarin hij FC Twente betichtte van discriminatie. Hij kreeg steun en het werd een zaak. Op 30 april volgt in Utrecht de uitspraak.

Fogelmark zal zelf ook aanwezig zijn. Hij zette een crowdfunding op om de reis te maken. Het doel was om 7.000 Zweedse kronen (610,44 euro) op te halen, de teller staat nu op 4.830 Zweedse kronen (421,20 euro). De vluchten zijn inmiddels geboekt: op zaterdag 27 april (Koningsdag) vliegt hij van Stockholm naar Amsterdam, vier dagen later keert hij terug naar de Zweedse hoofdstad.

FC Twente heeft het verweer niet met een korreltje zout genomen. De club heeft twee documenten opgesteld: een verklaring ter verdediging tegen Fogelmark van achttien pagina's - opgesteld door advocaat O.J. de Vries - en een document met maar liefst 227 pagina's aan bewijsmateriaal. FC Twente verweert zich op vier gronden tegen de Hammarby-fan, die op X duidelijk maakt dat hij absoluut niet blij is met de reactie van FC Twente. "Ze schilderen mij af als een fanatieke supporter wiens enige doel het is Twente te chanteren", schrijft hij onder andere.

FC Twente motiveert haar ontkenning en betwisting van alles wat Fogelmark stelt door middel van vier onderdelen: het verzoek is (kennelijk) ongegrond, althans, Fogelmark is (kennelijk) niet-ontvankelijk; het indienen van een klacht; geen onderscheid op basis van nationaliteit (Fogelmark betichtte FC Twente van discriminatie) en objectieve rechtvaardiging door een legitiem doel. In de verklaring werkt FC Twente 45 punten ter verdediging uit. In het bewijsmateriaal zien we veel krantenartikelen en regels van de UEFA. Lees de bestanden hieronder.

Lees hier de verklaring ter verdediging.

Lees hier het bewijsmateriaal.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties