Eerste elftal

Pröpper hoopt op komst Weghorst: "Dat is een kwaliteitsimpuls"

Pröpper hoopt op komst Weghorst: "Dat is een kwaliteitsimpuls"

Het is geen geheim dat Wout Weghorst graag bij FC Twente zou willen spelen. De spits die momenteel nog onder contract staat bij Burnley heeft zijn zinnen gezet op een vertrek naar de club uit Enschede. Ook technisch directeur Arnold Bruggink gaf aan dat hij een spits als Weghorst graag naar FC Twente zou willen halen. Naast hem hoopt ook aanvoerder Robin Pröpper dat de 31-jarige speler geboren in Borne naar Enschede komt.

In een interview met Voetbal International krijgt de centrale verdediger de vraag of Weghorst de ploeg kan helpen tijdens de uitwedstrijden tegen de toppers. "Tuurlijk, hij heeft bewezen dat hij dat in zich heeft. Alleen: ik vind dat het er dit seizoen ook al uit had kunnen komen bij ons. We zijn soms misschien wat te lief geweest", vertelt hij tegen Geert-Jan Jakobs

"Hebben toch nog te veel rondgelopen met het gevoel: we spelen wel tegen Ajax, we spelen wel tegen PSV. Had niet gehoeven. We hebben de kwaliteiten en de karakters in onze selectie, die stap hadden we al kunnen zetten. Dat zít al in deze groep. Maar natuurlijk hoop ik op weer een kwaliteitsimpuls, dat is hartstikke belangrijk om verder te kunnen groeien."

Pröpper kent Weghorst al. "Wout heb ik nog een paar weken meegemaakt bij Heracles Almelo. Tijdens mijn eerste voorbereiding daar zat hij nog bij de club. En hij heeft meerdere keren met mijn broer Davy samengespeeld in het Nederlands elftal. Ze lagen samen op de kamer zelfs. Dus ik ken Wout, ik weet wat hij kan. Hij heeft vaak genoeg laten zien welke kwaliteiten hij in huis heeft. Maar of hij ook echt bij ons kan komen spelen, dat is niet aan mij", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties