Eerste elftal

Pröpper lacht: "Volgens de statistieken moeten we van Feyenoord winnen"

Pröpper lacht: "Volgens de statistieken moeten we van Feyenoord winnen"

Zondag staat er een prachtig affiche op het programma in de eredivisie. Om 12:15 uur neemt FC Twente het in de eigen De Grolsch Veste op tegen Feyenoord. Het belooft een geweldige wedstrijd te worden tussen de ploeg die 25 punten haalde uit 9 thuisduels en de koploper van de eredivisie.

FC Twente-aanvoerder Robin Pröpper heeft er veel zin in. "We leggen onszelf wel de druk op dat we willen, moeten winnen", vertelt hij in gesprek met 1Twente. "Het is denk ik een heel aan elkaar gewaagd potje. Het kan alle kanten op. Maar als je kijkt naar de statistieken, moeten wij deze winnen", zegt Pröpper met een enorme lach. Hij doelt op de nagenoeg perfecte resultaten van FC Twente in thuiswedstrijden.

Het eerste duel tussen FC Twente en Feyenoord eindigde dit seizoen in een 2-0 overwinning voor de Rotterdammers in De Kuip. FC Twente speelde goed mee in de eerste helft. Vlak voor rust viel de wedstrijd echter compleet de kant van Feyenoord op door een prachtige vrije trap van Orkun Kökcü en een rode kaart van Václav Cerny.

Sinds die wedstrijd zijn beide ploegen gegroeid in hun spel, meent Pröpper. "Feyenoord speelde in De Klassieker met heel veel druk, combinatievermogen en power. Dat is een beetje dezelfde spelopvatting die wij hebben. Ik denk dat we wat dat betreft beide stappen hebben gemaakt. Wij zijn groeiende. Over het algemeen hebben we de stijgende lijn te pakken", besluit de centrale verdediger.

Zondag om 12:15 uur wordt afgetrapt in Enschede. De Grolsch Veste is volledig uitverkocht, inclusief het uitvak. Er zullen 910 Feyenoorders aanwezig zijn in het stadion. De scheidsrechter van dienst is Allard Lindhout en het duel is live te zien op ESPN 2.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties