Eerste elftal

Pröpper loopt schorsing op na gele kaart tegen AZ

Pröpper loopt schorsing op na gele kaart tegen AZ

Robin Pröpper is de grootste gele kaartenpakker van FC Twente. De centrale verdediger pakte vorig seizoen maar liefst tien gele kaarten in 29 competitiewedstrijden. Na de zeventiende wedstrijd van dit seizoen heeft Pröpper de vijfde gele kaart alweer binnen. Dat betekent dat hij geschorst zal zijn voor de volgende eredivisiewedstrijd van FC Twente.

Pröpper rekte in de 92e minuut van de thuiswedstrijd tegen AZ tijd door een van de boarding teruggekaatste bal de tribune in te werken. Daar was scheidsrechter Serdar Gözübüyük niet van gediend. Hij trok de gele kaart. Pröpper wist dat het zijn vijfde gele kaart was en baalde daar zichtbaar van. Hij sloeg zichzelf een aantal keer op zijn hoofd.

De vijfde gele kaart van Pröpper betekent dat FC Twente haar aanvoerder bij de volgende eredivisiewedstrijd moet missen. Volgende week zaterdag om 16:30 uur spelen de Tukkers op bezoek bij NEC Nijmegen. De week erna is Pröpper tegen Feyenoord wel weer beschikbaar, net als in de bekerwedstrijd tegen PSV van aanstaande woensdag om 21:00 uur.

De schorsing van Pröpper betekent dat Max Bruns de kans krijgt zich te bewijzen. De 21-jarige man uit Harbrinkhoek liet aan het begin van het seizoen een sterke indruk achter, met name in de thuiswedstrijd tegen Fenerbahce. Door een blessure dateert zijn laatste basisplaats echter alweer van 3 september, toen hij naast Pröpper in de verdediging stond tegen FC Volendam.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties