Eerste elftal

PSV-spits De Jong respectvol richting oud-werkgever FC Twente

PSV-spits De Jong respectvol richting oud-werkgever FC Twente

Donderdagavond staat voor FC Twente de laatste officiële wedstrijd van het jaar 2023 op het programma. Dan reist de ploeg van Joseph Oosting af naar Eindhoven om het op te nemen tegen PSV. De inzet is een ticket voor de achtste finale van de KNVB-beker. Makkelijk gaat het niet worden, want PSV won dit seizoen alle wedstrijden in de competitie en is daarom nog altijd zonder puntverlies.

Bij PSV staan twee spelers onder contract die ook in het eerste speelden van FC Twente; Joël Drommel en Luuk de Jong. Laatstgenoemde werd in 2010 nog kampioen met FC Twente. De spits is in topvorm, want na zestien wedstrijden staat de teller op twaalf doelpunten en zeven assists. Hoewel PSV de grote favoriet is, weigert De Jong uit te spreken dat het een makkie gaat worden.

Wel is de aanvaller gebrand om te winnen, want hij wil dit seizoen zoveel mogelijk prijzen pakken. "De beker is een toernooi dat we willen winnen. Het wordt ook zeker geen makkelijke wedstrijd tegen FC Twente. Ik vind dat gewoon een heel goede ploeg", aldus een respectvolle De Jong in gesprek met Voetbal International.

"We wonnen daar wel met 3-0, dat was misschien iets vertekend door de rode kaart." Hiermee doelt hij op Mees Hilgers die na een zware charge op Lozano al vroeg in de wedstrijd naar de kant werd gestuurd. "Al vond ik ons zeker goed aan die wedstrijd beginnen en was het ook terecht dat we daar wonnen. Maar ik blijf Twente een goed team vinden en daar moeten we ons goed voor opladen."

De aftrap van de wedstrijd PSV - FC Twente is donderdagavond om 21:00 uur. De ploeg wordt gesteund door maar liefst 1.600 supporters. Hiermee is het uitvak tot op de laatste plek uitverkocht.

Poll

Wat verwacht jij donderdag uit bij PSV?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties