Puzzelende Oosting keert tevreden terug naar Nederland na intense trainingsweek

Voor FC Twente zit het trainingskamp er na de oefenwedstrijd tegen VfL Osnabrück definitief op. De Ploeg reist vandaag terug naar Nederland om zich daar verder voor te bereiden op de eerste competitiewedstrijd van 2024 tegen AZ. De wedstrijd tegen de directe concurrent wordt zaterdag om 18:45 uur afgetrapt in een uitverkochte Grolsch Veste. Met welke gevoel keert Oosting na zeven dagen Spanje terug naar Nederland?

"We hebben een goede trainingsweek gehad. We zijn heel tevreden als je kijkt naar welke arbeid we hier hebben kunnen leveren. De trainingsfaciliteiten die we hadden en het hotel waren goed. In het begin van de week hebben we veel kunnen doen en vaak getraind. Naarmate de week vorderde hebben we toegewerkt naar de wedstrijden. Het is mooi dat het nog gelukt is om een tweede wedstrijd hier te spelen, duels waarin we het overall goed hebben gedaan."

Zondag trof FC Twente de nummer 15 van het tweede Spaanse niveau CD Eldense. Die wedstrijd werd in de slotfase beslist door een doelpunt van Sem Steijn die ook de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening nam. Maandagmiddag startte Oosting met elf andere spelers tegen VfL Osnabrück. Die wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel na een 1-0 ruststand in het voordeel van de Tukkers.

"In die wedstrijd kregen we na rust wel te maken met een heel ander Osnabrück." De trainer bracht na de rust een compleet andere ploeg op de mat. Dit na een eerste helft waarin FC Twente veel sterker was dan de Duitsers, maar vergat de score te verdubbelen. "In de eerste helft speelden we goed, maar kwam de eindpass niet altijd bij de juiste persoon aan", besluit de trainer op de clubwebsite.

Na de twee oefenwedstrijden is duidelijk geworden dat Oosting de tweede helft andere keuzes gaat maken dan tijdens de eerste competitiehelft. De trainer wil in bepaalde wedstrijden meer avontuurlijk voetballen en dat bewees hij door zijn opstelling tegen CD Eledens. Hij startte met Eiting, Vlap en Steijn op het middenveld en Ünüvar en Van Bergen op de vleugels. Met welke elf spelers hij gaat starten tegen AZ weten we pas aanstaande zaterdag. De kans is groot dat Eiting de geschorste Sadílek gaat vervangen.

Opinie: Met welke elf spelers zou jij starten tegen AZ? Laat het ons weten in de comments.