Eerste elftal

Reactie Awaydays op zware sancties FC Twente

Reactie Awaydays op zware sancties FC Twente

FC Twente kreeg gisterenavond wederom een straf voor het afsteken van vuurwerk, ditmaal tijdens PSV - FC Twente. Nadat eerder een voorwaardelijke straf werd gegeven naar aanleiding van vuurwerk bij sc Heerenveen, is deze straf omgezet naar een onvoorwaardelijke boete van 12.500 euro. Ook was er sprake van een vechtpartij met stewards van PSV, hierop werd de Enschedese club nog eens voorwaardelijk bestraft met één wedstrijd zonder publiek. Ook Awaydays FC Twente heeft de straf meegekregen en zijn op zijn zachtst gezegd 'not amused'.

Zojuist is ook bij ons het nieuws binnen gekomen dat FC Twente door de KNVB gestraft is met een geldboete en een uitwedstrijd zonder publiek.

Vanzelfsprekend zijn wij, als pagina voor De Uitsupporter, absoluut niet blij met deze nieuwe sanctie vanuit de Zeister Bossen. Deze straf volgt op een eerdere waarschuwing van de KNVB naar aanleiding van het massaal afgestoken vuurwerk bij de wedstrijd Heerenveen - FC Twente eerder dit seizoen, voor en tijdens deze wedstrijd staken supporters in het uitvak een behoorlijke hoeveelheid rookpotten en fakkels af. Na hier dus een waarschuwing en voorwaardelijke straf voor ontvangen te hebben ging het bij PSV uit "opnieuw fout", ook hier werd voor de wedstrijd de nodige hoeveelheid vuurwerk in de vorm van rookpotten en fakkels aangestoken wat evenals bij Heerenveen zorgde voor een heerlijke "pyrotastische sfeer".

De KNVB wil deze vorm van sfeerverhogende attributen verbieden vanwege de veiligheidsproblemen die vuurwerk met zich meebrengen: "vuurwerk bereikt temperaturen van 1.500 graden", "schadelijke stoffen in de rook" bla bla bla... elke supporter die meegaat naar een uitwedstrijd weet dat er geen frisse Alpenlucht door de stadions waait, de hygiëne van onder andere de toiletten en catering nog wel eens te wensen over laat. Dat het vuurwerk zo heet wordt dat het brandwonden kan veroorzaken is waar, maar wel een halve waarheid, geen supporter is zo dom om dit in de hand vast te houden, dit wordt op de grond gegooid waar niemand er meer last van heeft. Dus het argument dat de KNVB deze straf oplegt om de supporters te beschermen, MY ASS!!!

Dan was er nog dat verhaal over een vechtpartij met stewards van PSV. Het merendeel van de 1.000 supporters die bij deze wedstrijd aanwezig waren hoor ik al tijden lang vragen: "welke vechtpartij?" Tijdens de pyroshow voor de wedstrijd is één supporter duidelijk betrapt op het afsteken van vuurwerk, het besluit werd genomen om deze persoon tijdens de rust "eruit te pikken" en aan te spreken, op zich tot zover prima. Wat mij persoonlijk dan wel tegen de borst stuit is het feit dat wanneer ik in de rust naar beneden loop om wat te drinken te halen, hier wordt opgewacht door een groep van zeker tien opgepompte beveiligers die duidelijk naar iemand op zoek waren.

[google]Toen deze persoon naar beneden kwam doken deze beveiligers als dolle stieren op deze jongen af, ik zag dit recht voor mij gebeuren en nou heb ik zelf al behoorlijk wat meegemaakt maar ook ik stond ervan te kijken met hoeveel intimidatie en machtsvertoon deze persoon werd meegesleurd naar een afgesloten deel van het stadion, iets wat overigens niet bepaald lukte omdat zijn maten aan de andere kant ook stonden te trekken om hun kameraad weer in vrijheid te krijgen. De hele situatie liep pas echt uit de hand toen de "stewards/beveiligers" van PSV geweld begonnen te gebruiken om hun doel te bereiken waarna meer supporters er zich mee begonnen te bemoeien en voor mij de situatie ook te onduidelijk werd om nog iets relevants over te kunnen zeggen.

Conclusie: voor het vuurwerk zijn we uiteraard vaak gewaarschuwd, dus het was te verwachten dat er een keer een straf aan zat te komen. Wat betreft de vechtpartij met stewards van PSV, hier vind ik het te makkelijk om alleen Twente-supporters hiervoor te straffen, PSV gaat hier ook absoluut niet in vrijuit (tel daarbij ook het verhaal van tientallen vernielde auto's bij op).

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties