Eerste elftal

Regeer geniet na winst op oud-werkgever Ajax: "Kan niet beter!"

Regeer geniet na winst op oud-werkgever Ajax: "Kan niet beter!"

Voor Youri Regeer was het zondag de eerste keer dat hij het op moest nemen tegen Ajax, de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot. Afgelopen zomer koos hij voor de overstap naar FC Twente en die keuze pakt tot nu toe goed uit. Regeer staat als nieuweling direct zijn mannetje en heeft inmiddels laten zien waarom FC Twente hem graag wilde hebben. Hij speelt momenteel echter niet als middenvelder, maar door afwezigheid van de geblesseerde Gijs Smal als linksback. Tegen Ajax kreeg hij veel ruimte waardoor hij veelvuldig op kon komen.

"Het was een fantastische middag. Een uitverkochte Grolsch Veste en een 3-1 overwinning met goed spel. Kan niet beter", vertelt de geboren Haarlemmer in gesprek met Van Wissing van RTV Oost. "Je merkte vanaf minuut één dat het publiek erachter ging staan. We wisten dat er wat te halen viel en ik dat we dat met name in de eerste helft hebben laten zien. Na de rust kan je de 3-1 maken, maar die valt dan niet. Dan heb je het een fase wat lastiger, maar daarna valt de 3-1 wel. Dan heb je wel het gevoel dat de wedstrijd is gespeeld."

Is er in de rust nog wat gezegd over de onnodige tegentreffer? "We hebben elkaar wel gezegd dat de wedstrijd al op slot had kunnen zijn en het al drie of vier nul had kunnen staan. We hebben erop gehamerd om scherp te blijven in het verdedigen en dan valt toch die 2-1. We hadden de wedstrijd eerder moeten beslissen, maar het was uiteindelijk wel een hele mooie middag. We hebben ook bijna geen kans tegen gehad. Dat is ook een compliment naar de ploeg toe."

Zelf speelt Regeer nu linksback en dat bevalt hem goed. "Met Vlap en Sadílek hebben we een dynamische linkerkant en ik denk dat we dat heel goed benut hebben. Met Sadílek en Pröpper achter me is het heerlijk spelen. Als je dan de ruimte krijgt, is dat heerlijk. In de tweede helft lieten ze me helemaal vrij in de opbouw. Nou, prima! Ik wou aan de bal komen, dus voor mij was dat heerlijk."

Wat opvalt is de fitheid van de ploeg. "We hebben drie weken voorbereiding gehad en daarin is heel intensief getraind", vervolgt Regeer die even moet gniffelen. "Maar uiteindelijk betaalt zich dat nu ook uit. We hebben negentig minuten vol gas geven en dat kunnen we met z'n allen aan. Het is ook een compliment naar de staf dat we allemaal zo fit zijn."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties