Eerste elftal

Roep om beloftenelftal neemt toe: "Dan was Cleonise veel verder geweest dan nu"

Roep om beloftenelftal neemt toe: "Dan was Cleonise veel verder geweest dan nu"

FC Twente eindigde vorig seizoen tot ieders verrassing als vierde. Dit seizoen zal het lastig worden deze prestatie te evenaren want het gat met de nummer vier PSV is inmiddels opgelopen tot acht punten. De club zet nu in op de vijfde plek die recht geeft op het spelen van de Europese play-offs. Mocht dit lukken dan kan worden geconcludeerd dat FC Twente definitief terug is in de subtop.

Een prima prestatie van de huidige leiding, maar er ontbreekt nog één ding dat Ajax, PSV, AZ en FC Utrecht wel hebben. Een eigen beloftenploeg. Ajax, PSV, AZ en FC Utrecht hebben allemaal een tweede elftal die actief is in de Keuken Kampioen Divisie terwijl FC Twente alleen beschikt over een Onder21 uit de gezamenlijke opleiding met Heracles.

"Als FC Twente een stabiele subtopper wordt, dan moet je wat met de reserves", zo vindt Leon ten Voorde. "Van der Kraan heeft anderhalf jaar geleden al gezegd dat FC Twente weer met de Beloften in de piramide terecht moet komen. Op deze manier werkt het niet."

Maar waar zou FC Twente dan in moeten stappen? "In de vierde divisie (vijfde niveau, red.) en dan moet je ook nog op een bepaalde plek eindigen. Maar bij FC Twente is het nadeel dat je met de Onder21 zit van de FC Twente/Heracles Academie. Om naast de Onder21 ook nog een beloftenelftal te hebben in de piramide, dat is niet te doen." Hiermee doelt Ten Voorde op de financiën.

Is het geen optie om van Onder21 een beloftenteam te maken? "Dan zit je weer met Heracles. Dat is niet zo makkelijk om voor elkaar te krijgen." Dus eigenlijk remt de Academie dan de ontwikkeling van de spelers? "Dat is een uitleg. Als Cleonise elke week in de KKD speelt, was hij we iets verder geweest dan nu. Dat kunnen ze bij FC Twente een jonge speler niet aanbieden", besluit Ten Voorde bij De Ballen Verstand.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties