Eerste elftal

Rots liet waarschuwing links liggen: "Dat vind ik echt bullshit"

Rots liet waarschuwing links liggen: "Dat vind ik echt bullshit"

Daan Rots is sinds de komst van Joseph Oosting de nummer één op de rechtsbuiten-positie van FC Twente. Hoewel ook de snelle Mitchell van Bergen werd aangetrokken, houdt de trainer vast aan de man uit Groenlo. Gezien de cijfers terecht, want Rots gaf in de competitie al zeven assists en scoorde zelf twee keer. Wie had dat verwacht na een uitermate teleurstellend seizoen 2022-2023. De rechtsbuiten zag vanaf de bank zijn concurrent Vaclav Cerny bijna wekelijks schitteren. En als hij inviel, was het vaak pover.

Toch beleefde Rots één hoogtepunt en dat was de bijzondere reis naar Costa Rica. FC Twente was door Bryan Ruiz uitgenodigd als tegenstander voor zijn afscheidswedstrijd die werd gespeeld in december 2022. De Wezel was één van de jeugdidolen van de Achterhoeker. "Toen ik met mijn vader meeging naar het stadion zag ik Bryan Ruiz spelen, maar ook Blaise Nkufo en Theo Janssen. Dat waren spelers waar ik echt tegen opkeek. Het team dat in 2010 kampioen werd vond ik sowieso erg goed", vertelt hij in gesprek met de spelersvakbond VVCS.

Na twee indrukwekkende jaren vertrok Ruiz in 2011 naar Fulham FC. Daarna speelde hij voor PSV, Sporting Lissabon en Santos om zijn carrière af te sluiten bij de club waar het allemaal begon, LD Alajuelense. In 2022 besloot hij dat het genoeg was geweest en mocht de 146-voudig international als eerbetoon een afscheidswedstrijd organiseren.

"Ruiz had een afscheidswedstrijd georganiseerd met zijn eigen LD Alajuelense en nodigde FC Twente uit als tegenstander. Ik vond het mooi en erg bijzonder dat wij daarbij mochten zijn. Dat wij voor en van hem mochten spelen was heel fraai, hij bewaarde blijkbaar zulke goede herinneringen aan de club." Wat de wedstrijd extra bijzonder maakte, is dat uitgerekend Rots de assists gaf op het laatste doelpunt van de clublegende van zowel FC Twente als Alajuelense. Uitgerekend de man waar hij als jochie tegenop keek. "Ze zeggen weleens dat je nooit je helden moet ontmoeten, maar dat vind ik echt bullshit. Bryan is superaardig, hij vond het geweldig dat we er waren en deed er echt alles aan om ons een leuke trip te bezorgen. Dat is hem heel goed gelukt, haha."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties