Eerste elftal

Rots trekt zich niks aan van kritiek: "Kom lekker hier staan en kijken of jij het wel kan"

Rots trekt zich niks aan van kritiek: "Kom lekker hier staan en kijken of jij het wel kan"

Daan Rots ontving dit seizoen veel kritiek van de supporters van FC Twente. Er was grote onvrede over de prestaties en het rendement van de 22-jarige rechtsbuiten van de Tukkers. Ondanks de aanhoudende kritiek bleef Joseph Oosting vasthouden aan Rots in de basis. Het commentaar is iets waar hij zichzelf niet meer mee bezighoudt.

De kritiek van de supporters was voor de speler uit Grol eerst iets lastigs om mee om te gaan. Zo luidt de stelling bij het programma KPN Achter de Knoppen: negatieve reacties doen me niks. “Ik vond dat eerst heel moeilijk, vooral aan het begin toen ik net bij de selectie kwam”, vertelt Rots tegen presentator Paskie Rokus.

Al lijkt de rechtsbuiten momenteel niet meer wakker te liggen van de kritiek die hij over zich heen krijgt. Zo heeft hij een mooi tegen antwoord bedacht. “Nu vind ik dat eigenlijk niet meer zo erg. Dan denk ik: kom jij lekker hier staan en kijken of jij het dan wel goed kan. Nu doet het me dus eigenlijk niet zoveel meer.”

Ook krijgt hij steun van de jongens uit het team en doen ze vaak leuke activiteiten. "Met de één kan je het beter vinden dan met de ander, maar ik heb veel jongens waar ik echt goed mee bevriend ben geworden. Met Mees Hilgers heb ik heel lang in het team gezeten, maar ik ben ook goed bevriend met Max Bruns en Sem Steijn en zo heb je er nog een paar."

Momenteel is er geen eredivisie vanwege de interlandperiode, een moment dat de rest van de selectie eropuit gaat. "Zeker nu als jongens bijvoorbeeld naar bijvoorbeeld Tsjechië zijn, dan gaan we met veel andere jongens die meewillen de stad in. In Enschede heb je wel een paar leuke tentjes, maar in Hengelo heb je het allerleukste. Dat is club Merlijn, daar zijn we meestal te vinden. Dat heeft een leuke eigenaar die ook voor FC Twente is, dus dat loopt op rolletjes", besluit Rots.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties