Eerste elftal

Rots voelt trots van de regio, maar doet wel oproep aan enthousiaste supporters

Rots voelt trots van de regio, maar doet wel oproep aan enthousiaste supporters

Daan Rots sliep als jonge jongen onder een FC Twente-dekbed. De 22-jarige Grollenaar zag FC Twente kampioen worden, degraderen en maakte de wederopbouw van de club van dichtbij mee. Als belangrijke pion in het elftal van trainer Joseph Oosting wordt hij nu waarschijnlijk derde met zijn favoriete club. De regio is trots en enthousiast en dat voelt Rots.

"Ik merk het heel erg, ook in Groenlo", vertelt Rots in gesprek met Voetbal International. "Iedereen is voor FC Twente geworden nu. Twee seizoenen geleden was ik een keer geblesseerd. Konden we met de geblesseerde jongens de wedstrijd vanuit een skybox bekijken. Dat is nu absoluut niet meer mogelijk. Alles zit vol. Aan zulke dingen, en aan de betrokkenheid en het enthousiasme van zoveel mensen, merk je dat het heel goed gaat met deze club. Het is mega, wat we hebben bereikt."

Rots zag vroeg in het seizoen al aankomen dat het weleens een heel mooi jaar kon worden. "Maar het is nog beter gegaan dan ik dacht. Ik had verwacht dat wij nu nek-aan-nek zouden gaan met AZ. En het is nog niet gespeeld, maar dat we nu zo voorstaan is helemaal top. Over een heel seizoen sta je waar je hoort te staan. Ga je kijken naar de grootte van de clubs, dan zijn we nog wel aan het overpresteren."

"De doelstelling was volgens mij vijfde worden, of zesde. Nu hoor je mensen zeggen dat we dure spelers moeten gaan halen voor de Europa League, of de Champions League. Maar dat hebben de directeuren al genuanceerd, dat dat er voor een club als FC Twente nog niet inzit. We moeten met zijn allen wel even normaal blijven doen", besluit Rots.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties