Eerste elftal

'Ruiz-achtige reactie van supporters imponeert tegenstanders'

'Ruiz-achtige reactie van supporters imponeert tegenstanders'

FC Twente deed er alles aan om Myron Boadu naar De Grolsch Veste te halen. Dat konden de supporters duidelijk waarderen. Al vanaf zijn warming-up in de wedstrijd tegen RKC Waalwijk werd Boadu publiekslieveling. Hij rende van de dug-out richting Vak-P, waar hij met luid gejuich werd ontvangen. Dat deed Jan van Staa denken aan momenten dat Bryan Ruiz warm ging lopen.

"Je had bij Ruiz het gevoel dat als hij warm ging lopen, er wat gebeurde", zegt Van Staa bij De Oosttribune van RTV Oost. Ook presentator Bert van Losser viel het op. "Het stadion explodeerde! Dat was in de fase dat Twente het lastig had." Van Staa vond het schitterend om te zien. "Je hoopt dat hij dat door gaat trekken, want tegenstanders kijken hiernaar en denken: nou, er komt zo wat in. Dat maakt het leuk om naar te kijken. Het is een droom man, als je zo in mag vallen", aldus de analist.

Ook trainer Joseph Oosting kon genieten van de reactie van het publiek. "Op een gegeven moment voel je in het stadion dat ze Myron Boadu willen zien spelen. Dat is gewoon zo. Ook al ben je trainer, je krijgt daar een gevoel bij. Dat vind ik ook wel heel erg mooi. Je ziet dat ze daarom schreeuwen. Vervolgens breng je hem en dan is het voor zo'n jongen goud waard dat hij binnen een minuut scoort. Hij zegt zelf dat hij op tachtig procent is, maar hij heeft wel een wapen. Hij is sterk en snel. Dat is prettig", besluit Oosting.

Boadu heeft aangegeven dat hij op zeventig à tachtig procent fitheid zit. Dat heeft te maken met het feit dat hij in de eerste seizoenshelft nauwelijks speelde bij AS Monaco. FC Twente heeft met Boadu afgesproken om zijn fitheid rustig op te bouwen. De 23-jarige aanvaller zal dus nog even geduld moeten hebben voordat hij een basisplaats krijgt, die hij eerst nog maar eens moet verdienen ten opzichte van Ricky van Wolfswinkel of eventueel een andere aanvaller.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties