Eerste elftal

Sadílek beleeft geweldige start van voorbereiding op Europees kampioenschap

Sadílek beleeft geweldige start van voorbereiding op Europees kampioenschap

Michal Sadílek is de enige speler van het huidige team van FC Twente dat op het Europees kampioenschap in Duitsland zal spelen. Voorafgaand aan het eindtoernooi worden er enkele vriendschappelijke wedstrijden gespeeld. De centrale middenvelder komt uit voor Tsjechië, dat op vrijdag met grote getallen won van Malta.

Het duel tegen de dwergstaat uit de Middellandse Zee werd met maar liefst 7-1 gewonnen door Tsjechië. Centrale middenvelder Sadílek speelde de volledige wedstrijd. Oud-Twente speler Vaclav Cerny viel in tijdens het duel en wist het zevende doelpunt binnen te schieten. Hiermee is het gestart aan de interlandperiode. Op maandag staat de laatste oefeninterland op het programma voor Tsjechië, dan speelt het om 18:00 tegen Noord-Macedonië.

Hierna zal het Europees kampioenschap in Duitsland starten. De ploeg van Sadílek bevindt zich in groep F op dit eindtoernooi. Het zal starten op 18 juni tegen het Portugal van Cristiano Ronaldo. Op 22 juni neemt Tsjechië het op tegen Georgië. De groepsfase zal afgesloten worden op 26 juni met een duel tegen Turkije.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties