Samenvatting FC Twente - Go Ahead Eagles seizoen 2023-2024 (3-0)

Zondagmiddag speelde FC Twente de derby van het Oosten tegen Go Ahead Eagles. De Tukkers herpakte zich na de dramatische wedstrijd van vorige week tegen FC Utrecht. Het duel werd gewonnen met 3-0. Doelpuntenmakers waren Sem Steijn, die er twee wist te maken, en Joshua Brenet.

De wedstrijd begon met een prachtig eerbetoon aan de overleden Jan Sorensen, in aanwezigheid van zijn drie zonen werd er een minuut lang geklapt voor de Deen. Hierna startte de wedstrijd, waar FC Twente na twaalf minuten voetballen de openingstreffer maakte. Op aangever van Joshua Brenet jaagt Sem Steijn de bal binnen. In de 36e minuut schoot Steijn de 2-0 binnen, de assists kwam van Gijs Smal.

In de tweede helft was het FC Twente dat het spel maakte, het kreeg de ene na de andere grote kans. In de zestigste minuut kopte Joshua Brenet de derde goal binnen vanuit een corner genomen door Michel Vlap. Het spel ging hierna op en neer, de grootste kans was voor Finn Stokkers die in de 66e minuut tegen Unnerstall aan schoot. Het duel eindigde in 3-0.

Opstelling FC Twente: Unnerstall; Brenet (87. Sampsted), Hilgers, Pröpper, Smal (70. Salah-Eddine); Kjolo, Sadílek (77. Regeer), Steijn; Rots, Van Wolfswinkel (70. Boadu), Vlap (77. Ünüvar).

Opstelling Go Ahead Eagles: De Lange; Deijl (70. Everink), Nauber, Kramer, Kuipers (85. James); Willumsson, Llansana (65. Stokkers), Blomme (45. Baeten); Adekanye (65. Tengstedt), Edvarsen, Linthorst.