Samenvatting FC Twente - Heracles oefenwedstrijd seizoen 2023-2024 (2-2)

Op maandagmiddag hebben de reservespelers van FC Twente een besloten oefenduel tegen Heracles gespeeld. De wedstrijd eindigde in 2-2. Dit was een voorproefje van de Twentse derby, die aan het eind van de maand, 31 maart, op de planning staat. De Tukkers spelen dan in de Grolsch Veste tegen aartsrivaal Heracles. Bekijk hieronder de samenvatting van het duel.

Het was Heracles dat de openingstreffer scoorde in het besloten duel. In de eerste helft ontving het een penalty, Jordy Bruijn nam de strafschop maar Issam El Maach pakte deze. Echter kon Bruijn vanuit de rebound alsnog de bal achter de doelman van FC Twente koppen. Met een stand van 0-1 gingen de ploegen de rust in.

In de 55e minuut schoot Younes Taha via een geweldig afstandsschot de gelijkmaker binnen. 24 minuten later waren het de Tukkers die een penalty ontvingen, deze werd feilloos binnengeschoten door Myron Boadu. Dit leek de eindstand te gaan worden, maar vijf minuten voor het einde scoorde Mario Engels via een lobje de gelijkmaker. In het duel maakte onder andere jeugdtalent Ruud Nijstad minuten voor FC Twente.

Opstelling FC Twente: El Maach, Sampsted, Bruns (46. Mats Rots), Van Hoorenbeeck, Salah-Eddine (84. Nijstad), Besselink, Regeer, Taha (80. Kuster), Ünüvar, Boadu (84. Vennegoor of Hesselink), Van Bergen (60. Ribbers).

Opstelling Heracles: De Keijzer, Bakboord, Sonnenberg (61. Tijink), Bultman, Willems, Roosken (61. Geypens), Scheperman (75. Iylia), Vejinovic, Bruijn (46. Van Oorschot), Engels, Sankoh (61. Marhoum).