Samenvatting FC Twente - NEC seizoen 2023-2024 (3-3)

FC Twente had zaterdagavond een zware dobber aan NEC Nijmegen. De ploeg van Joseph Oosting was vooraf de grote favoriet, maar verspeelde in een uitverkochte Grolsch Veste twee punten. Anderzijds kan ook worden gezegd dat de ploeg een punt uit het vuur sleepte, want na 65 minuten spelen stonden de bezoekers op een 3-1 voorsprong.

FC Twente was de eerste helft heer en meester, maar niet voor het eerst dit seizoen bleven de grote kansen uit. Ook had de ploeg pech toen de paal in de weg stond. In de 43e minuut was het eindelijk raak. Het was Sem Steijn die doelman Jasper Cillessen door de benen speelde. Na rust ging het, net als tegen Heracles, opnieuw mis. Door doelpunten van NEC in de 47e, 56e en 65e minuut leek de wedstrijd verloren. Na vele wisselingen wist de ploeg de schade alsnog te herstellen. In de 76e en de 87e minuut waren het Steijn en Ugalde die de stand gelijk wisten te trekken. Meer zat er echter niet in. Door het gelijkspel blijft FC Twente wel voor de 24e competitiewedstrijd op rij ongeslagen.

Door het behaalde punt klom FC Twente twee plekken op de ranglijst en staat het nu tweede. Zondag staat de topper Feyenoord - AZ op het programma. Wordt het een gelijkspel, zakt FC Twente terug naar de vierde plek. Verliest één van de twee ploegen, dan staan de Tukkers na speelronde twaalf op de derde plek.