Samenvatting FC Twente - VfL Osnabrück oefenwedstrijd seizoen 2023-2024 (2-2)

FC Twente sluit vandaag het trainingskamp in Spanje af met de oefenwedstrijd tegen VfL Osnabrück. De Duitsers zijn actief in de 2. Bundesliga waar ze na de eerste seizoenshelft de hekkensluiter zijn. Het staat in schril contrast met FC Twente dat derde staat in de eredivisie en in de race is voor een plek in de voorrondes van de Champions League. De aftrap van de wedstrijd is om 12:30 uur. Volg alle ontwikkelingen van en rondom de wedstrijd via onze liveblog.

FC Twente opende in de eerste helft al vroeg de score. Het was Younes Taha die al in de zevende minuut de 1-0 scoorde. Er was een belangrijke rol voor Manfred Ugalde die de druk flink opvoerde waarna Taha de bal veroverde en in het doel werkte. FC Twente was met name in de eerste dertig minuten heer en meester, maar vergat de score te verdubbelen.

Ugalde bleef na de rust achter in de kleedkamer en werd zoals verwacht vervangen door Ricky van Wolfswinkel. De tegenstander kwam met een totaal ander elftal aan de aftrap. Helaas kwam het probleem van de eerste seizoenshelft weer bovendrijven bij de Tukkers. In de 48e minuut was het VfL Osnabrück dat de gelijkmaker scoorde. En daar bleef het niet bij, want in de 55e minuut kwamen de Duitsers uit een corner op een 1-2 voorsprong.

FC Twente toonde daarna veerkracht, want enkele minuten later stond het alweer 2-2. Op aangeven van Besselink scoorde Regeer met zijn hoofd de gelijkmaker. Over de gehele tweede helft kwam het meeste gevaar van de Duitse tegenstander, maar ook die kwamen niet meer tot scoren. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel. De ploeg keert later vandaag terug naar Nederland.

Tyton, Sampsted, Mesbahi, Van Hoorenbeeck, Regeer (60. M. Rots), Kjolo, Sadílek, Besselink, Taha, Ugalde (45. Van Wolfswinkel), Daan Rots.