Samenvatting Fortuna Sittard - FC Twente seizoen 2022-2023 (0-3)

FC Twente heeft zaterdagavond tijdens de 25e speelronde van de eredivisie de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard afgewerkt. De eerste drie kwart van de wedstrijd was niet leuk om naar te kijken, maar daarna begon FC Twente echt te voetballen. De Tukkers scoorden driemaal en wonnen na een maand weer een wedstrijd en na 4,5 maand weer een uitwedstrijd.

De wedstrijd begon rustig. Aan beide kanten was er veel balverlies en echte kansen werden er niet gecreëerd. Pas na 25 minuten kreeg Buitink de eerste kans van de wedstrijd. Unnerstall hield de bal echter op mooie wijze tegen. FC Twente leek in de 33e minuut een veelbelovende kans te krijgen na goed doorzetten van Steijn en Ugalde, maar Cerny verspeelde op klungelige wijze de bal.

Op slag van rust werd FC Twente sterker. In de 41e minuut kreeg FC Twente wel een grote kans via Pröpper. Hij leek binnen de vijf meter binnen te kunnen werken, maar via Guth ging de bal over, waarna scheidsrechter Dieperink vreemd genoeg een doeltrap gaf. Ugalde kreeg nog een grote kans, maar zijn schot van dichtbij werd geblokt. Verder was het een saaie en ongelooflijk slordige eerste helft.

Tijdens de eerste helft kwamen de supporters met twee spandoeken om hun solidariteit richting de vrienden van FC Schalke 04 te betuigen. Lees onderstaand artikel voor meer informatie.

In de rust besloot Jans in te grijpen en Van Wolfswinkel erin te wisselen voor Steijn. Vlap werd daardoor doorgeschoven naar de nummer tien positie, Salah-Eddine ging naar het middenveld en Van Wolfswinkel werd de nieuwe linksbuiten. Dit bracht echter niet veel impact. Ook het begin van de tweede helft was alles behalve sprankelend.

In de 67e minuut was er wel iets dat je sprankelend kan noemen van Twentse kant, nadat de Tukkers al wat beter werden. Zerrouki opende goed naar Cerny, die buitenom Cox uitspeelde en de bal door de benen van Siovas laag in het zijnetje binnenschoof: 0-1. Vlak daarna speelde Vlap een vrije trap snel diep op Ugalde. Hij werkte rustig af: 0-2. Bekijk het vieren van beide goals door de spelers en het uitvak hieronder.

In de 77e minuut werd het ook nog eens 0-3 via een geweldige goal. Uiteindelijk was het Cerny die de bal klaar legde voor Ugalde, die simpel zijn tweede kon binnentikken. Na deze goal werd de trainer van Fortuna SIttard, Julio Velázquez, helemaal gek en sloeg hij een paar keer stevig op de dug-out. Dit was bij de andere goals ook al zo. Aan het einde van de wedstrijd maakte Sander Sybrandy nog zijn debuut. Het bleef uiteindelijk bij 0-3.