Eerste elftal

Twente-supporters tonen solidariteit aan Schalke: "Fuck de politie!"

Twente-supporters tonen solidariteit aan Schalke: "Fuck de politie!"

FC Twente speelde zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Het uitvak was uitverkocht en zorgde voor een goede sfeer en een mooie sfeeractie. Tijdens de wedstrijd begonnen de meegereisde Tukkers ineens 'Schalke und der FCT' te zingen. Daarbij werd twee spandoeken getoond.

Op een van de spandoeken stond 'Fick die Bullen!', Duits voor 'Fuck de politie!'. Op het spandoek daaronder stond 'Ongevraagde gasten laten jullie niet barsten'. Het spandoek had te maken met een incident dat onlangs gebeurde bij de vrienden van FC Schalke 04.

Halverwege februari werden enkele bussen vol Schalke-supporters, die wilden afreizen naar Berlijn voor de uitwedstrijd tegen Union, aangevallen door een honderdtal hooligans van naar verluidt Borussia Dortmund, Rot-Weiss Essen en 1. FC Köln. Daarbij vielen vier zwaargewonden. De politie besloot om deze week onder andere Club 75, de club van Ultras Gelsenkirchen, binnen te vallen en te doorzoeken.

De politie heeft 25 gebouwen doorzocht, zo meldt de politieafdeling van Gelsenkirchen. "De politie voert de huiszoekingsbevelen uit die zijn aangevraagd door het bevoegde parket in Essen. Met talrijke troepen doorzochten de onderzoekers sinds de ochtend 25 gebouwen, voornamelijk in Essen en Dortmund, maar ook in Schwelm, Bergheim, Gladbeck, Beelen, Bottrop en Gelsenkirchen. Ook de politie van Gelsenkirchen wordt bij de maatregelen ondersteund door lokale hulpdiensten. De operatie werd voorafgegaan door intensief onderzoekswerk", aldus de politie van Gelsenkirchen.

De politie doorzoekt dus ook een of meerdere gebouwen van Schalke-supporters, terwijl zij zich alleen maar verdedigend hebben en juist slachtoffer zijn van de aanvallen. Zij zijn dus ook de dupe van de aanvallen op hen. Vandaar de tekst 'Fuck de politie! Ongevraagde gasten laten jullie barsten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties