Samenvatting Heracles - FC Twente seizoen 2023-2024 (2-2)

Zondagmiddag stond na een seizoen afwezigheid de Twentse derby weer op het programma. FC Twente reisde af naar Almelo om daar op zoek te gaan naar de eerste winstpartij in jaren. De laatste overwinning dateerde uit september 2014, toen nog met Castaignos en Ziyech in de basis. FC Twente was vooraf de grote favoriet en liet dit met name zien in de eerste helft. De Enschedeërs overklasten de thuisploeg, maar zakten in de tweede helft ver terug. Te ver, want de ploeg verspeelde uiteindelijk twee hele dure punten.

FC Twente opende de score al vroeg in de wedstrijd. Heracles-debutant Wieckhoff gooide de bal zomaar voor de voeten van Ugalde die de bal vervolgens afspeelde op Rots. Die pakte het cadeautje uit en zette de 1-0 op het scorebord. In de 32e minuut was het opnieuw raak. Deze keer was het Steijn die scoorde. Dit gebeurde op aangeven van rechtsback Alfons Sampsted. Scheidsrechter Pol van Boekel deelde de eerste helft drie gele kaarten uit. Bruns van Heracles en Kjolo en Steijn van FC Twente staan op scherp.

Na rust twee wissels bij Heracles en dat was direct terug te zien in het spel. De thuisploeg creëerde binnen drie minuten twee kansen. Echter herpakte FC Twente zich vrij snel en kreeg het ook enkele mogelijkheden. FC Twente wist niet meer te domineren zoals in de tweede helft, maar kwam ook nauwelijks echt in de problemen. In de 61e minuut was het tijd voor het eerste wisselmoment bij FC Twente. Eiting en Taha kwamen in de ploeg voor Kjolo en Van Bergen.

In de 69e minuut kwam er weer leven in de wedstrijd, want het was de thuisploeg die de aansluitingstreffer scoorde. Het was Engels die aan buitenspel ontsnapte omdat Sadílek niet snel genoeg terug liep. Vlak voor de goal incasseerde ook invaller Eiting geel na het van achter neerhalen van de tegenstander. In de 77e minuut het tweede en laatste wisselmoment van Oosting. Hij bracht Van Wolfswinkel, Besselink en Smal voor Rots, Steijn en Regeer. Voor Smal zijn eerste minuten dit seizoen in de eredivisie.

In de 87e minuut kreeg Eiting nog een grote kans. Hij werd weggestuurd door een ingooi van Van Wolfswinkel. Hij werkte de bal echter naast het doel. Een minuut later was het wel raak aan de andere kant. Het was Sonnenberg die op aangeven van Nankishi scoorde. Laatstgenoemde passeerde Smal die vergat aan de noodrem te trekken. De 2-2 was tevens de eindstand. Door het gelijkspel passeert Feyenoord FC Twente op de ranglijst. De Tukkers staan nu vierde.

Unnerstall, Sampsted, Hilgers, Pröpper, Regeer (77. Smal), Sadílek, Kjolo (61. Eiting), Steijn (77. Besselink), Rots (77. Van Wolfswinkel), Van Bergen (61. Taha) en Ugalde