Samenvatting RKC - FC Twente seizoen 2023-2024 (1-0)

Na een uitstekende seizoenstart met twaalf punten uit vier wedstrijden, reisde FC Twente zondagmiddag af naar Waalwijk om het daar op te nemen tegen RKC. Naast de drie punten kon de ploeg van Joseph Oosting ook een nieuw clubrecord scoren, want nog nooit won FC Twente de eerste vijf eredivisiewedstrijden op rij. Helaas bleef het nieuwe clubrecord uit, want een FC Twente speelde inspiratieloos en verloor de wedstrijd vlak voor tijd met 1-0. Dit tot onvrede van een zichtbaar gefrustreerde Oosting.

FC Twente begon sterker aan de wedstrijd, maar na twintig minuten had geen van beide ploegen een grote kans gecreëerd. Wel kreeg Vlap de gele kaart vanwege het vasthouden van Cleonise die probeerde te counteren. Diezelfde Vlap was in de 30e minuut dicht bij de openingstreffer, maar zijn vrije trap belandde op de lat. In de 39e minuut kreeg ook Steijn een grote kans, maar zijn schot ging via een verdediger net naast. In de 41e minuut kreeg de nummer tien opnieuw een grote kans, maar deze keer raakte hij de paal. Hierdoor bleef het bij rust 0-0.

Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft, maar het duurde niet lang voordat Oosting alsnog ingreep. In de 53e minuut haalde hij Rots en Steijn naar de kant en bracht Van Bergen en Van Wolfswinkel. Deze hielpen de ploeg niet direct. Sterker nog, RKC begon langzaam de dominante partij te worden zonder tot echt grote kansen te komen. In de 66e minuut kreeg FC Twente de eerste waarschuwing door een schot van Niemeijer die met moeite werd gepareerd door Unnerstall. Dit zorgde er ook voor dat het publiek zich begon te roeren.

In de 69e minuut opnieuw een dubbele wissel. Deze keer kwamen Eiting en Taha in het veld voor Kjolo en Vlap. Voor Taha was dit direct ook zijn eredivisiedebuut. Ook deze wissels zorgden in eerste instantie nauwelijks voor verandering, want er lukte weinig bij de Tukkers. In de 87e minuut de laatste wissel toen Besselink in de ploeg kwam voor Ugalde. Het was echter niet FC Twente, maar RKC dat in de slotfase de 1-0 scoorde. Het was invaller Stevanovic die met een fraai schot de winnende op zijn naam zette. Na de treffer werd de wedstrijd ook nog even gestaakt omdat er bij het vieren van de goal meerdere bekers op het veld werden gegooid. Nadat beide ploegen terugkeerden op het veld veranderde er niets meer aan de score. RKC - FC Twente 1-0.

Unnerstall, Sampsted, Hilgers, Pröpper, Regeer, Sadílek, Kjolo (69. Eiting), Steijn (53. Van Wolfswinkel), D. Rots (53. Van Bergen), Vlap (69. Taha) en Ugalde (87. Besselink)