Schade blijft beperkt: Ajax verspeelt zege, AZ grote winnaar speelronde 22

FC Twente heeft zondagmiddag drie hele dure punten laten liggen in de strijd om plek drie. De plek die recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League. De Tukkers verloren in eigen huis met 0-1 van FC Utrecht. De ploeg van Joseph Oosting kreeg ondanks het matige spel wel vier honderd procent kansen, maar deze werden niet verzilverd. FC Utrecht creëerde een stuk minder, maar was wel een stuk efficiënter en schoot één van de zeldzame kansen wél raak. Toch werd de schade minder groot dan verwacht.

Een dag eerder ging AZ op bezoek bij Fortuna Sittard. Het werd een lastige avond, maar de Alkmaarders keerden uiteindelijk wel met drie punten terug naar huis. Het was Dani de Wit die op aangeven van invaller Zeefuik in de 90e minuut de winnende 1-2 maakte. Het gat tussen FC Twente en AZ is nu verkleind tot vijf punten.

In Amsterdam nam Ajax het zondagmiddag op tegen NEC. De ploeg die FC Twente en Feyenoord uit op een gelijkspel wist te houden. Ook Ajax werd aan dit rijtje toegevoegd, want de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. Twee keer kwam Ajax op voorsprong. De 1-0 werd teniet gedaan door een eigen goal van Hato. Na de 2-1 van Forbs was het Gonzalez die in de vijfde minuut van de blessuretijd de gelijkmaker scoorde. Door het gelijkspel blijft de schade beperkt en is het gat met de Amsterdammers nu acht punten.