Eerste elftal

Scheidsrechter die opvallend weinig kaarten geeft fluit FC Twente - Excelsior

Scheidsrechter die opvallend weinig kaarten geeft fluit FC Twente - Excelsior

Na de overwinning op Go Ahead Eagles is het al zeker dat FC Twente tijdens de winterstop in de top vier van de eredivisie staat. Wellicht zit er zelfs nog meer in voor de Tukkers: de achterstand op nummer twee Feyenoord is nog maar twee punten en AZ is alleen op doelsaldo voorlopig te sterk. Er zijn nog twee wedstrijden voor de winterstop: aankomende vrijdag komt Excelsior op bezoek, negen dagen later speelt FC Twente op Het Kasteel tegen Sparta Rotterdam.

Bij het duel tegen Excelsior in De Grolsch Veste zal Ingmar Oostrom de scheidsrechter van dienst zijn. Hij wordt geassisteerd door grensrechters Michael Osseweijer en Sjoerd Nanninga. Michael Eijgelsheim is de vierde official. De rol van VAR is weggelegd voor Erwin Blank, die geassisteerd zal worden door Yorick Weterings.

Het is voor Oostrom de vijfde keer dit seizoen dat hij een wedstrijd in de eredivisie fluit. In de voorgaande vier duels deelde de 33-jarige arbiter uit Oudewater opvallend weinig gele kaarten uit. Waar het algemene gemiddelde in Nederland rond de vier gele kaarten per duel ligt, gaf Oostrom er in vier wedstrijden nog maar vijf. In de Keuken Kampioen Divisie gaf hij er overigens al een stuk mee, namelijk zeventien in vier wedstrijden.

Voor de scheidsrechter is het pas de derde keer dat hij een officieel duel van FC Twente fluit. Eerder floot hij in 2018 de met 1-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Almere City FC in de KKD, vorig seizoen had hij de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles (2-0 nederlaag) onder zijn leiding. Wel stond Oostrom eerder dit seizoen al in De Grolsch Veste: bij FC Twente - Feyenoord was hij de vierde official.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties