Eerste elftal

Scheidsrechter fluit na RKC-uit ook thuisduel tegen eigenaardig NEC

FC Twente sluit aankomende zaterdag alweer het derde blok van het seizoen af. De Tukkers spelen om 20:00 uur thuis tegen NEC Nijmegen. Bij een overwinning klimt FC Twente sowieso naar de derde en misschien wel de tweede plaats. Zondag om 16:45 uur spelen Feyenoord en AZ, twee teams waartegen FC Twente het momenteel slechts op doelsaldo aflegt, namelijk tegen elkaar in De Kuip.

De arbiter bij de wedstrijd tussen FC Twente en NEC Nijmegen is Joey Kooij. Aan de zijlijn staan assistent-scheidsrechters Patrick Inia en Don Frijn. De vierde official is Martijn Vos. De rol van VAR is weggelegd voor Martin Pérez, de AVAR is Nils van Kampen.

Kooij floot dit seizoen één keer eerder een wedstrijd van FC Twente. Hij was de arbiter van dienst bij de enige nederlaag die de Tukkers dit seizoen tot dusver leden. Dit was op bezoek bij RKC Waalwijk, toen FC Twente met 1-0 verloor. Afgelopen weekend had Kooij de wedstrijd tussen Heracles Almelo en PSV onder zijn leiding. Kooij gaf een rode kaart, waarna PSV eenvoudig langs Heracles ging. Het werd 0-6 voor de Eindhovenaren.

Eigenaardig NEC

NEC kent een eigenaardig seizoen. Het begon al tijdens de eerste speelronde, toen thuis met 3-4 werd verloren van Excelsior. De Nijmegenaren kenden vervolgens wisselvallige resultaten. Na een gelijkspel tegen Almere City FC was de ploeg van trainer Rogier Meijer eervorig weekend ineens dichtbij een overwinning op bezoek bij AZ. De wedstrijd werd vlak voor tijd bij een 1-2 voorsprong gestaakt, omdat spits Bas Dost onwel werd. Het duel wordt woensdag 6 december ingehaald.

Doordeweeks werd met 5-3 gewonnen van Roda JC in de KNVB Beker en ook afgelopen weekend was de uitslag opmerkelijk. Toen NEC en FC Volendam de blessuretijd ingingen stond het nog 1-2 voor FC Volendam. Het werd uiteindelijk 3-3. Het was de eerste keer in de eredivisie dat er drie doelpunten in de blessuretijd van de tweede helft werden gemaakt.