Eerste elftal

Scholten: "Daarvan dacht ik: dat is goud waard voor de toekomst"

Scholten: "Daarvan dacht ik: dat is goud waard voor de toekomst"

Dominique Scholten is sinds 1 februari de algemeen directeur van FC Twente. Na een lange zoektocht naar een opvolger voor Paul van der Kraan kwam de club uit bij de toenmalig directeur van de FC Twente/Heracles Academie. Scholten heeft eerst een aantal maanden meegelopen met Van der Kraan, waardoor hij goed voorbereid aan zijn klus kon beginnen. Twee heftige gebeurtenissen hebben veel geholpen om ervaring op te doen.

Het gaat om de rellen in De Grolsch Veste na de thuiswedstrijd tegen Hammarby IF en de verkoop van Manfred Ugalde aan het Russische Spartak Moskou. "Dat waren twee situaties waarvan ik dacht: dat is goud voor de toekomst, al had ik natuurlijk liever niet dat ze hadden plaatsgevonden, zeker de Hammarby-rellen", zegt Scholten bij De Oosttribune van RTV Oost.

"Je moet dichtbij elkaar blijven, overleggen en zaken heel goed en zorgvuldig uitzoeken. Dat hebben we als club goed gedaan, Paul heeft dat heel goed in elkaar gezet. Ik weet bijna zeker dat het allemaal klopt en dat we op basis van de gegevens die we hebben de juiste beslissing hebben genomen", aldus de 35-jarige algemeen directeur.

Wat heeft Scholten specifiek geleerd van deze twee situaties? "Het zijn twee verschillende zaken. Bij Ugalde heb ik de zorgvuldigheid van het communiceren, het verzamelen van de juiste informatie en dat checken bij meerdere mensen geleerd. Bij Hammarby heb ik vooral naar Paul gekeken. Hij moest voor de camera komen. Hoe doet hij dat, hoe bereidt hij zich voor in zo'n korte periode, wat zegt hij, wat zegt hij niet en hoe reflecteert hij daarna op zichzelf? Dat was wel interessant om mee te maken. Maar laat ik vooropstellen dat ik de rellen van Hammarby liever niet had meegemaakt", besluit Scholten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties