Eerste elftal

Scholten doet boekje open over wegsturen veroordeelde Brenet

Scholten doet boekje open over wegsturen veroordeelde Brenet

Na zijn veroordeling besloot FC Twente om per direct afscheid te nemen van Joshua Brenet. De rechter heeft besloten dat de dertigjarige rechtsback een maand lang de gevangenis in moet nadat hij tweemaal werd aangehouden met de auto zonder geldig rijbewijs. Dominique Scholten doet een boekje open over het wegsturen van Brenet.

"Er speelden veel dingen", zegt Scholten tegenover TC Tubantia. "Dit was het moment dat we zeiden, op dit punt willen we niet meer dat je voor ons uitkomt. De veroordeling was voor ons de druppel. Hij was onschuldig tot afgelopen dinsdag. Hij is schuldig bevonden. Nu is de situatie omgedraaid. Een hoger beroep verandert de situatie niet."

Volgens Scholten kwam FC Twente er vorige week donderdag achter dat Brenet dinsdag voor de rechter moest verschijnen, na vragen hierover door De Twentsche Courant Tubantia. Ze wisten dat Brenet nog een zaak had lopen, maar hielden geen vinger aan de pols.

FC Twente heeft er veel aangedaan om Brenet op persoonlijk vlak te helpen. Dit was echter de druppel. "Uiteindelijk is het een groter verhaal", zegt Scholten. "Je kijkt naar de hele situatie. Dan gebeurt dat, daarna wordt hij schuldig bevonden voor wat hem wordt verweten en daarna bepaal je: vanaf nu kom je niet meer in actie voor FC Twente. Het sportieve aspect was geen onderdeel van deze afweging. Dat hij een basisspeler was, maakte niet uit voor onze beslissing. Binnen FC Twente is iedereen gelijk. Ook de opgelegde straf maakte niet uit."

FC Twente hoopt te leren van de situatie. "Het is een incident op zich. Wat er ook gebeurt binnen onze club, leuk of minder leuk, en dit is extreem minder leuk, is om te kijken wat we kunnen leren. Wij vragen geen VOG aan bij spelers. Dat doen we bij het andere personeel wel. Daar willen we naar kijken. Het had deze situatie denk ik niet anders gemaakt. We kijken hoe onze processen beter kunnen. Voor binnenlandse transfers kunnen we dat toepassen. De kans is groot dat we dit gaan invoeren."

"Ik weet niet of we überhaupt iets anders zouden doen. Ik stel vast dat we als club echt het nodige en genoeg gedaan hebben voor de mens Joshua. Dat het nu zo uitpakt is, voor iedereen heel erg vervelend", aldus Scholten, die de beslissing van FC Twente samen met Arnold Bruggink aan de spelersgroep heeft gemeld.

"Er was begrip, maar er waren ook een paar die er vragen over hadden, die een andere keuze gemaakt zouden hebben. Dat vind ik heel logisch. Je zit als speler in een bubbel, met een doel. Onze rol als directeuren is anders als die van een voetballer of supporter. Voor ons als directie was dit de enig mogelijke stap. Geen enkele twijfel. Arnold en ik hebben dit samen besproken. We hebben advies ingewonnen en uiteindelijk deze beslissing genomen", besluit de algemeen directeur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties