Eerste elftal

Scholten geschrokken: "Dan zoek je naar de juiste oplossing voor de club"

Scholten geschrokken: "Dan zoek je naar de juiste oplossing voor de club"

Deze week is er in de wekelijkse nieuwsbrief van algemeen directeur Dominique Scholten aandacht voor het ontslag van Joshua Brenet. De verdediger werd eerder deze week veroordeeld tot een maand cel vanwege het twee keer rijden zonder geldig rijbewijs. Een forse straf die hij mede kreeg vanwege eerdere incidenten en het feit dat hij zelf niet aanwezig was in de rechtszaal. Door de veroordeling kon FC Twente niets anders dan hem op non-actief stellen.

"Het waren deze week een paar heel vervelende dagen. Joshua Brenet werd deze week veroordeeld tot een maand gevangenisstraf. Als je dat bericht krijgt schrik je, maar ga je al snel op zoek naar de juiste oplossing voor onze club. Daarbij probeer je als werkgever geen mededelingen te doen over omstandigheden die de privacy van je werknemer raken. Dat vinden we belangrijk."

"Na de uitspraak van de rechter hebben we met Joshua besproken dat hij niet meer in actie gaat komen voor FC Twente. Met zijn management zijn we in gesprek over het ontbinden van zijn overeenkomst." Inmiddels is bekend dat Brenet gewoon uitbetaald gaat krijgen tot het einde van zijn contract. De focus gaat nu weer op het sportieve deel, want zondag wacht de Twentse derby. "Gisteren keerden de internationals terug bij de selectie en trainde de spelersgroep in het stadion. Zondag wacht Heracles Almelo. Iedereen is zich ervan bewust wat er te winnen is, laat zondag een mooie opmaat zijn naar de komende duels."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties