Eerste elftal

Scholten kijkt met speciale aandacht naar Feyenoord in strijd om miljoenen

Scholten kijkt met speciale aandacht naar Feyenoord in strijd om miljoenen

FC Twente komt dit weekend niet in actie. De Tukkers zijn vrij omdat zondag de finale van de KNVB-beker tussen Feyenoord en NEC op het programma staat. Een belangrijke wedstrijd, zo weet ook FC Twente algemeen directeur Dominique Scholten. "We kijken zondag met speciale aandacht naar de bekerfinale tussen Feyenoord en NEC. Bij winst van Feyenoord zijn we officieel nog een punt verwijderd van deelname aan de groepsfase van de Europa League. Plek 4 geeft dan immers recht op groepsfase Europa League." Bij het plaatsen voor de Europa League kan FC Twente zo'n tien miljoen euro tegemoet zien.

Toch legt Scholten zich niet zomaar neer bij een vierde plek. "Uiteraard gaan we voor plek drie in de competitie en valt er nog heel wat te winnen. Afgelopen zondag was een teleurstellende middag voor ons allen. Dit gevoel hebben we inmiddels achter ons gelaten en we kijken weer vooruit."

"Met nog vier competitiewedstrijden te gaan staat de ploeg van Joseph Oosting op een prachtige plek drie, vijf punten voor op AZ. Aan het eind van het seizoen betekent deze plek deelname aan de voorronden van de UEFA Champions League en eventueel definitieve instroming in de groepsfase van de Europa League. Woensdag a.s. om 18.45 uur wordt de strijd hiervoor hervat, Almere City FC komt dan op bezoek. In een uitverkochte Grolsch Veste willen spelers en staf de marge van vijf punten met AZ uitbreiden naar acht."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties