Eerste elftal

Selectie FC Twente toe aan rust, maar niet alle spelers krijgen dat

Selectie FC Twente toe aan rust, maar niet alle spelers krijgen dat

FC Twente speelde zondag de derde competitie wedstrijd uit tegen FC Volendam. De wedstrijd werd gewonnen en dat betekende dat met deze winst FC Twente nu negen punten heeft uit 3 competitiewedstrijden. De beste start sinds 2011, toen Co Adriaanse de trainer was. Dit waren echter niet de enige officiële wedstrijden voor club uit Enschede. Door de vijfde plek van afgelopen seizoen speelde FC Twente voorrondes voor de Conference League. De Tukkers moesten het daarin opnemen tegen Hammarby IF, Riga FC en Fenerbahce, waarmee het nieuwe seizoen dus erg vroeg begon.

Na afloop van de wedstrijd tegen Volendam memoreerde trainer Joseph Oosting over de afgelopen intensieve periode. Vooral het tweeluik tegen Fenerbahce was zwaar. Het team speelde die wedstrijden bij vlagen erg goed en wilde in de thuiswedstrijd het publiek een erg gemotiveerd en strijdbaar FC Twente laten zien. Wat overigens ook goed lukte. Trainer Joseph Oosting gaf na de wedstrijd tegen Volendam aan dat de afgelopen periode inderdaad zwaar is geweest door de vele wedstrijden. “Ik kan je wel vertellen dat de laatste wedstrijd tegen Fenerbahce wel wat krachten heeft gekost.”

Tijdens het interview met RTV Oost geeft Oosting dan ook toe wel even blij te zijn met de rust in de competitie komend weekend wegens de interlands. Deze rust geldt echter niet voor het gehele elftal. Een aantal spelers is namelijk opgeroepen voor deze (jeugd) interlands en kan gewoon weer aan de bak de komende dagen. Zo speelt Younes Taha donderdag al voor Marokko 023 en Alfred Sampsted zal vrijdag al uitkomen voor IJsland. Beiden spelen, zoals de meesten, 2 wedstrijden de komende week. Hieronder een overzicht van FC Twente, welke spelers interland verplichtingen hebben:

Alfons Sampsted – IJsland
Vrijdag 8 september - 20.45 uur Luxemburg - IJsland EK-kwalificatie
Maandag 11 september - 20.45 uur IJsland - Bosnië/Herzegovina EK-kwalificatie

Michal Sadilek – Tsjechië
Donderdag 7 september – 20.45 uur Tsjechië – Albanië EK-kwalificatie
Zondag 10 september – 18.00 uur Tsjechië – Hongarije Vriendschappelijk

Manfred Ugalde – Costa Rica
Vrijdag 8 september - 21.00 uur Costa Rica - Saudi-Arabië
Dinsdag 12 september - 18.00 uur Costa Rica - Verenigde Arabische Emiraten

Youri Regeer – Jong Oranje

Vrijdag 8 september – 18.30 uur Jong Oranje - Moldavië EK-kwalificatie
Dinsdag 12 september – 15.30 uur Jong Oranje - Noord-Macedonië EK-kwalificatie

Younes Taha – Marokko O23
Donderdag 7 september en maandag 11 september om 20.00 uur vriendschappelijk tegen Brazilië O23

Mats Rots en Juliën Mesbahi – Oranje onder 18
Zondag 10 september – 16.30 uur Italië - Oranje onder 18

De eerstkomende wedstrijd die weer in competitie verband gespeeld gaat worden is de komende thuiswedstrijd op 17 september om 14.30. In de Grosch Veste zal FC Twente, het met de dan weer teruggekeerde spelers moeten gaan doen tegen Ajax.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties