Eerste elftal

Sem Steijn ziet trainerschap vader Maurice bij FC Twente niet als ideaal

Sem Steijn ziet trainerschap vader Maurice bij FC Twente niet als ideaal

Terwijl Sem Steijn bezig is aan zijn eerste seizoen bij FC Twente, is zijn vader Maurice Steijn bezig met één van de grootste stunts uit zijn carrière. Hij staat met Sparta op de zesde plek met slechts één punt minder dan de Tukkers. Toen Jans bekend maakte dat hij aan het einde van het seizoen gaat vertrekken werd Maurice Steijn genoemd als één van de potentiële nieuwe trainer van FC Twente.

Maar hoe zou Sem het vinden om bij FC Twente te trainen onder zijn vader? "Het is leuk, want het blijft natuurlijk bijzonder om elke dag met je vader op het veld te staan", vertelt Sem in gesprek met ESPN-analist Kenneth Perez. "Maar het heeft ook mindere kanten. Als het zo is, dan zie ik dat wel."

Wat zijn dan die mindere kanten? "Nou ja, wat andere mensen ervan gaan vinden. Stel dat ik volgend jaar ga spelen en hij is m'n trainer, 'dan speelt ie omdat...' Toch?" Heb je dan niet dat je je juist dan wil bewijzen? Dat er extra druk bij komt omdat je dan moet presteren? "Ik heb die druk niet nodig, ik wil altijd presteren."

Inmiddels heeft Maurice al meerdere keren laten weten dat hij niet de nieuwe trainer gaat worden van FC Twente en hij bij wil tekenen bij zijn huidige werkgever. Toch trainde Sem al eens onder zijn vader. Hij volgde op 18-jarige leeftijd zijn vader naar Al-Wakrah. Een keuze waar hij nooit spijt van heeft gehad.

"M'n ouders wilden graag dat ik meeging. Ik zag het als een heel gaaf avontuur omdat je dat met je gezin gaat doen. Helemaal aan de andere kant van de wereld. Dat is ook heel gaaf en ik zou het iedereen aanraden. Ik heb daar goed getraind, ben fysieker geworden en een echte man geworden. Ik heb daar ook met een andere cultuur om moeten gaan. Dus ja, dat is ook heel erg leerzaam."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties