Eerste elftal

Sfeer bij FC Twente valt Ten Voorde tegen: "Er mag wel een tandje bij"

Sfeer bij FC Twente valt Ten Voorde tegen: "Er mag wel een tandje bij"

FC Twente doet het dit seizoen fantastisch in eigen huis. Na de 2-0 overwinning op FC Utrecht hebben de Tukkers 25 punten gepakt uit 9 thuisduels. Daarmee is FC Twente de beste van de eredivisie op het gebied van wedstrijden op eigen bodem. Nummer twee PSV heeft drie punten minder.

"Maar wat maakt het dat FC Twente onverslaanbaar in eigen huis?", vraagt Heracles-clubwatcher Ralph Blijlevens zich af bij de podcast De Ballen Verstand van TC Tubantia. "Ik vond het zondag, en misschien kwam dat door de kou, vrij tam in het stadion."

Leon ten Voorde begrijpt wat zijn collega zegt. "De Grolsch Veste heeft een bepaalde naam en Vak-P is top in Nederland. Als je het hebt over de Hel van Enschede, vind ik dat er qua sfeer en prestaties wel een tandje bij mag. Ik snap dat de mensen door de kou wat verkleumd zitten, maar ook tegen FC Emmen op vrijdagavond vond ik de sfeer niet zoals deze in De Grolsch Veste kan zijn", zegt de clubwatcher van FC Twente.

Komende zondag speelt FC Twente de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Er wordt vroeg afgetrapt in De Grolsch Veste. Al om 12:15 uur gaat de topwedstrijd van start. "Ik verwacht zondag wel, en dan maakt het tijdstip van 12:15 uur niets uit, dat het een spektakel gaat worden qua sfeer", besluit Ten Voorde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties