Eerste elftal

Slot pleit voor afschaffen Europese play-offs in de eredivisie

Slot pleit voor afschaffen Europese play-offs in de eredivisie

Feyenoord-trainer Arne Slot pleit voor het afschaffen van de Europese play-offs in de eredivisie. Dit zei de trainer zondag tijdens een persconferentie. Het onderwerp kwam ter sprake toen hem werd gevraagd of hij vandaag naar zijn toekomstige werkgever Liverpool FC gaat kijken. De trainer merkte op dat ook de promotie/degradatie play-offs dan beginnen. Dit bracht hem direct bij de Europese play-offs.

"Ik vind dat de play-offs voor Europees voetbal afgeschaft moeten worden. Maar die voor promotie/degradatie, dat is geweldig. Dat is echt heel mooi. En waarom vind ik dat die voor Europees voetbal afgeschaft moeten worden? Als je en heel seizoen speelt, dan moet de beste en hoogst geklasseerde Europa ingaan. Nu moeten ze heel lang doorspelen, hebben ze amper vakantie en moeten ze straks ook weer vroeg starten. Dat is ook niet goed voor de coëfficiënten voor het Nederlandse voetbal. En het doet ook geen recht aan de prestatie die er dat seizoen geleverd is. Dat is mijn mening die in ongevraagd gewoon even geef."

Kenneth Perez kan zich vinden in de woorden van Slot, maar heeft ook een punt van aandacht. "Ik vind dat hij een punt heeft. Alleen gaat hij er wel aan voorbij dat de coëfficiënten alleen maar omhoog zijn gegaan. We hebben toch nog nooit zoveel deelnemers gehad?" Komt dat ook niet door de Conference League? "Daar heeft Slot ook profijt van gehad. Maar ik snap het zeker wel." Dat heeft te maken met een eigen negatieve ervaring van Perez in die play-offs. "Toen de play-offs werden ingesteld werden wij tweede met AZ en verloren we de eerste wedstrijd van FC Groningen, terwijl we 10.000 punten voorsprong hadden. Ik begrijp het als we het hebben over de spanning. Er wordt gevoetbald voor de supporters en voor hen is het een goed iets", besluit de Deen.

Poll

Europese play-offs. Afschaffen of behouden?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties