Eerste elftal

Smal maakt indruk op oud-international: "Een soort ultieme bekroning"

Smal maakt indruk op oud-international: "Een soort ultieme bekroning"

Gijs Smal moest lang wachten op zijn zesde assist dit eredivisieseizoen. Hij gaf in januari tegen FC Utrecht assist nummer vijf van het seizoen, maar de volgende bleef lange tijd uit. Toen hij zondag tegen SC Cambuur de zesde van het seizoen te pakken had, kwamen zeven en acht er ook maar gelijk achteraan. Een geweldige prestatie: een hattrick aan assists voor de linksback van FC Twente.

De prestaties van de vleugelverdediger zijn niet onopgemerkt gebleven. Smaldini kwam bij de statistieken al bovendrijven als een van de beste spelers van speelronde 28 van de eredivisie. Oud-international Pierre Vermeulen heeft plekje voor hem over in het Elftal van de Week van De Telegraaf.

Vermeulen verklaart zijn keuze. "Gijs Smal van FC Twente staat links achterin. Hij gaf drie assists tegen Cambuur en dat is eigenlijk een soort ultieme bekroning voor de manier waarop hij zich dit seizoen aanvallend laat gelden bij zijn club. Hij is een heel talentvolle speler. Het wordt nog een hele prestatie om zo’n jongen bij FC Twente te houden. Hij krijgt de voorkeur boven Wittek en Hartman", besluit de voormalig negenvoudig Oranje-international.

Smal heeft na dit seizoen nog een eenjarig contract in Enschede. De 25-jarige linksachter zal verkocht moeten worden als FC Twente nog wat geld aan hem wil verdienen. Smal zelf lijkt wel klaar voor een stap en sprak eerder de droom uit om eens in Spanje te voetballen. Eerder werd hij in verband gebracht met een overstap naar het Duitse Borussia Mönchengladbach. Smal heeft volgens Transfermarkt een waarde van vier miljoen euro.

Poll

Vanaf welk bedrag mag FC Twente Smal laten gaan?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties