Eerste elftal

Smal over Heracles-spits Hornkamp: "Hij loopt door iedereen heen"

Smal over Heracles-spits Hornkamp: "Hij loopt door iedereen heen"

Op zondag heeft FC Twente met 1-0 van Heracles gewonnen. Het doelpunt kwam van de schoen van Myron Boadu. De Twentse derby was een bijzondere wedstrijd voor Gijs Smal en Jizz Hornkamp. De spelers kennen elkaar al sinds hun zesde en stonden nu tegenover elkaar op het veld. Na afloop verschijnen ze samen voor de camera.

Smal vindt het prachtig dat hij tegenover zijn vriend stond in het veld. "We zijn al sinds een jaartje of zes bevriend. We zijn ook samen begonnen met voetballen. Hij ging al snel naar een profclub en bij mij duurde dat iets langer. Alleen als je zo in de eredivisie tegen elkaar mag voetballen dan is dat wel speciaal", vertelt hij tegenover ESPN.

Hornkamp was tot alles in staat tijdens het duel. "Je wil gewoon winnen en dan is dit resultaat balen. Het maakt niet uit dat het tegen Gijs is, want je wilt gewoon echt winnen. Tijdens de wedstrijd is alles anders. Er zijn dan geen regels. Als ik hem doormidden moet schoppen dan schop ik hem doormidden, zo simpel is het."

In het veld is de Heracles-spits een vervelende tegenstander volgens Smal. "De trainers doen hun analyse. Hij gaat voor alles en loopt door iedereen heen. Ik vind hem een hele goede spits en dat heb ik altijd al gezegd, maar het is wel lekker dat hij niet scoort vandaag." Een terechte overwinning wat betreft de rechtsback. "We waren dominant aan de bal, alleen hebben we weinig kansen gecreëerd. Op het laatst komen we nog goed weg met die bal op de paal, maar tuurlijk hebben we verdiend gewonnen vandaag. Ik betaal het avondeten", besluit hij lachend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties