Eerste elftal

Smal uit vorm: Tijd voor een nieuwe wind op linksback?

Smal uit vorm: Tijd voor een nieuwe wind op linksback?

Gijs Smal was vorig seizoen nog een van de meest geroemde spelers van FC Twente. Na zijn blessure begin dit seizoen ligt zijn niveau echter een stuk lager. De hoop was dat Smal er naarmate het seizoen vorderde nog wel beter in zou komen, maar dat is niet het geval. De laatste tijd is de 26-jarige linksback compleet uit vorm.

De beroerde vorm van Smal zien we ook terug op onze website. Supporters hebben de verdediger drie van de laatste vier wedstrijden als minst goede FC Twente-speler beoordeeld, de andere keer werd hij voorlaatste. Zondag was ook trainer Joseph Oosting niet tevreden. In de 65e minuut haalde de trainer Smal naar de kant. Opvallend genoeg was niet Anass Salah-Eddine, maar Youri Regeer zijn vervanger.

Volgens Leon ten Voorde moet Smal oppassen dat hij zijn basisplaats niet kwijtraakt. "Smal verdient veel krediet na zijn blessure en speelt ook alles", zegt de clubwatcher bij De Ballen Verstand van TC Tubantia. "Maar als je niet wil bijtekenen, je presteert gewoon niet en er is in de winterstop een andere linkervleugelverdediger gehaald, moet je wel een keer op je tellen gaan passen."

Een deel van de supporters vindt dat Smal sowieso niet opgesteld moet worden als hij niet bijtekent. Daar is Ten Voorde het niet direct mee eens. "Als een speler goed presteert en hij gaat weg bij een club, moet je hem gewoon opstellen, want hij is contractspeler en je stelt je beste spelers op. Maar als je dan vervolgens niet wil bijtekenen en je presteert niet, kun je denken: misschien moeten we toch een keer kijken naar een ander", besluit Ten Voorde.

Opinie: Wie moet aankomende zondag tegen Go Ahead Eagles (aftrap 14:30 uur) als linksachter beginnen? Laat het weten in onderstaande poll en verklaar nader in de reacties.

Poll

Wie moet zondag als linksachter beginnen?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties