Eerste elftal

Sneijder en Dijkstra lijnrecht tegenover elkaar over titelkansen FC Twente

Sneijder en Dijkstra lijnrecht tegenover elkaar over titelkansen FC Twente

Afgelopen zondag heeft FC Twente zich weer kunnen meten met de top van de eredivisie. In De Grolsch Veste werd de thuiswedstrijd tegen koploper Feyenoord afgewerkt. Het werd een echte topwedstrijd die eindigde in 1-1. FC Twente liet wederom zien bovenin mee te kunnen draaien. De achterstand op Feyenoord bleef echter zes punten.

Bij het programma Veronica Offside ontstond de discussie of FC Twente meedoet om het landskampioenschap. Erik Dijkstra, die supporter van FC Twente is, denkt van wel. "Ze doen wel mee om de titel", vertelt hij. "Ik vond FC Twente - Feyenoord echt een fantastische wedstrijd. Ik vond het een schitterende wedstrijd, de beste van het seizoen. Ik was gewoon een beetje trots."

Trainer Ron Jans en zijn spelersgroep weten dat ze mogen dromen van een titel, maar zijn er nog echt niet mee bezig en hebben het er niet over. "Ik begrijp dat wel een beetje. Je denkt dat als je het in de mond neemt, dat het dan niet goed gaat. Maar als je in deze fase van de competitie zoveel punten hebt, doe je gewoon serieus mee om het kampioenschap", aldus Dijkstra.

"FC Twente is misschien wel de best voetballende ploeg van de eredivisie. Als Vlap er nu een paar zou maken en Van Wolfswinkel echt in vorm zou zijn, zouden we bovenaan staan. Ik denk dat FC Twente misschien wel te bescheiden is in deze fase. Ze voetballen zo goed en zo verzorgd. Wat mij betreft mogen ze wel uitspreken: we doen mee om het kampioenschap", zegt de journalist.

Wesley Sneijder is het niet met Dijkstra eens. "Nee, ik denk dat dat gewoon realiteit is. Wat mij betreft doet FC Twente echt niet mee om de titel." Dijkstra: "In punten doe je toch gewoon mee?" Sneijder: "Ja, in punten, maar we zijn nog maar op de helft. Dat ga je straks zien. FC Twente doet nu leuk mee, maar die gaan straks wel zakken. Maar dat is mijn mening."

"Ik denk dat Jans heel realistisch is door te zeggen dat Feyenoord wel meedoet, als je kijkt naar de selectie en hoe Feyenoord speelt. FC Twente speelt wel leuk voetbal en het was zondag absoluut een fantastische wedstrijd, maar je noemt net bijvoorbeeld Vlap. Als je steeds een speler op blijft stellen die geen goals maakt en 34 keer op doel schiet en niet scoort, dan is dat hetgeen dat straks het verschil gaat maken van wel of geen kampioen", besluit Sneijder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties