Eerste elftal

Steijn geniet van publiek in de Veste: "Verheug me er telkens op om hier te spelen"

Steijn geniet van publiek in de Veste: "Verheug me er telkens op om hier te spelen"

Sem Steijn had er dinsdagavond in het KNVB Bekerduel tegen Telstar overduidelijk zin in. De aanvallende middenvelder zocht veel combinaties, deed een paar hakjes en overstapjes en was heel blij met zijn assist bij de 1-0 van Daan Rots. Dat hij er zoveel zin in had, heeft te maken met het publiek in De Grolsch Veste.

"Kijk hoe vol het stadion toch weer zit bij een bekerwedstrijd op dinsdagavond speelt tegen Telstar", vertelt hij na de wedstrijd bij ESPN. "Het is heerlijk om dit soort potjes te spelen voor dit publiek. Dat is gewoon schitterend. Ik verheug me er telkens op om hier te spelen. Of het nou tegen Telstar of tegen wie dan ook, ik vind het altijd schitterend om hier te spelen."

Steijn was zichtbaar zeer blij met zijn assist op Daan Rots bij de 1-0. "Dat was een stukje passie, maar ik was ook gewoon heel blij voor Daan. We zeiden nog tegen elkaar: 'Geef jij een assist aan mij, of ik aan jou?' Dat gebeurde, dus dat was wel heel leuk." Had Steijn hem niet liever zelf gemaakt? "Ik ben heel tevreden met de wedstrijd en blij met de assist", aldus de 21-jarige aanvallende middenvelder.

Rots vertelde na de wedstrijd dat er eigenlijk geen ontevreden spelers zijn bij FC Twente, ondanks dat lang niet iedereen veel speelminuten maakt. Hoe kan dat? "Ik denk dat dat komt doordat iedereen zich heel gewaardeerd voelt in deze selectie", zegt Steijn. "Dat heb ik het eerste half jaar in ieder geval wel zo ervaren."

FC Twente is dit seizoen lekker bezig. "We doen het gewoon hartstikke goed, vooral thuis. Dan kom ik weer bij het stukje publiek, dat geeft ons gewoon zoveel adrenaline. Dat is gewoon heel mooi. Ik denk dat wij thuis heel sterk zijn en uit ook de punten moeten gaan pakken", besluit de middenvelder van FC Twente.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties