Eerste elftal

Steijn voor de vierde wedstrijd achter elkaar trefzeker: "Dit geeft vertrouwen"

Steijn voor de vierde wedstrijd achter elkaar trefzeker: "Dit geeft vertrouwen"

Sem Steijn heeft een succesvolle voorbereiding meegemaakt. De middenvelder van FC Twente wist namelijk in alle vier de duels te scoren. Op zaterdagmiddag speelde FC Twente haar laatste oefenduel tegen Schalke 04, waarin Steijn wederom trefzeker was. Hij maakte met zijn hoofd de 2-2, wat tevens ook de eindstand was van de wedstrijd.

De 21-jarige Hagenees heeft in alle vier de oefenwedstrijden in de voorbereiding voor het seizoen 2023-2024 gescoord. In de eerste oefenwedstrijd tegen Rood Zwart was Steijn drie keer trefzeker, die uiteindelijk met 17-0 gewonnen werd. Steijn was in de tweede oefenwedstrijd tegen het Deense Odense BK wederom drie keer trefzeker. Deze wedstrijd werd met 7-1 gewonnen door FC Twente. In de derde oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle scoorde Steijn twee keer en werd er met 3-2 gewonnen.

Op zaterdagmiddag maakte Steijn de 2-2 tegen Schalke 04. Hij scoorde met zijn hoofd toen de bal via de lat terugkwam. "Dit geeft vertrouwen. Dit was de laatste test in aanloop naar het Europese duel van donderdag en ik ben zeer tevreden. De lijn van vorig jaar zetten we door en je ziet dat we het voetballende gedeelte goed beheersen", vertelt de middenvelder op de clubsite van FC Twente.

Steijn zit al enige tijd in een concurrentiestrijd met Vlap voor een plek op het middenveld. Vlap lijkt de betere voetballer, maar Steijn is de speler met het hoge rendement en doelpunten. Naar aanloop voor het Europese duel tegen Hammarby IF lijkt het een moeilijke keuze voor trainer Joseph Oosting om te kiezen. In de oefenwedstrijd tegen Schalke 04 heeft Oosting getest om met Vlap op de linksbuitenpositie te spelen, waardoor de twee spelers ook beide in de basis kunnen starten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties