Eerste elftal

Streuer over Brenet: "We willen hem graag houden"

Streuer over Brenet: "We willen hem graag houden"

Joshua Brenet maakt twee goede seizoenen door bij FC Twente. De rechtsback staat nog één jaar onder contract, maar er bestaat een reële kans dat hij deze zomer een transfer gaat maken. De 29-jarige rechtsback wil het liefste een buitenlandse transfer maken. Technisch directeur Jan Streuer vertelt dat hij hem wil houden.

"Met Brenet hebben we een bepaalde afspraak", begint Streuer. "Hij heeft verlengd, maar wel met het idee om mee te werken aan een transfer dit jaar." De bestuurder ziet de afgelopen jaren een goede Brenet. "Verleden jaar deed hij het al goed en hij heeft het dit seizoen ook heel goed gedaan."

Hij verlengde zijn contract in 2022 voor de duur van twee jaar. "Hij had ook niet kunnen bijtekenen. Maar we willen hem wel graag houden, want hij heeft specifieke kwaliteiten, met name het aanvallende, dat is er heel goed uitgekomen", aldus Streuer.

De directeur vraagt zich ook af of hij beter af is na een buitenlandse transfer. "Hij is ook een speler die altijd onderweg is. Die gaan van de ene club naar de andere. Ze willen allemaal meer gaan verdienen en noem maar op. Vaak gaan spelers dan naar een mindere club", besluit Streuer. Afgelopen winter stond Brenet al op het lijstje van Fulham, echter liet FC Twente de rechtsback niet gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties