Eerste elftal

Supporters uiten onvrede over nieuw thuisshirt: "Dat kan echt niet"

Supporters uiten onvrede over nieuw thuisshirt: "Dat kan echt niet"

Vrijdag presenteerde FC Twente het nieuwe thuisshirt voor het seizoen 2024-2025. De verwachtingen bij de supporters waren hooggespannen door de uitspraken van Castore vorig seizoen. Die beloofden tijdens de presentatie in 2023 vanaf het seizoen 2024-2025 'unieke wedstrijdtenues' te gaan maken 'grotendeels speciaal voor FC Twente ontworpen en gemaakt'. Er werd dan ook een spectaculair ontwerp verwacht, maar het nieuwe shirt straalt eenvoud uit en verschilt niet veel van het huidige.

Er zijn drie grote verschillen, waarvan de één meer wordt gewaardeerd dan de ander. De rosjes zijn verdwenen uit de mouwen en er de schouders zijn donkerrood. De biezen van de mouwen hebben een zwarte en groene baan gekregen. Hiermee wordt verwezen naar de twee club waaruit FC Twente in 1965 is ontstaan: Sportclub Enschede en de Enschedese Boys. Een detail dat minder goed is gevallen is de naam van de sponsor boven het logo. De tekst is een stuk groter gemaakt en daar is niet iedereen even blij mee.

"Dat Elektramat zo groot boven het logo? Dat kan echt niet. In de buurt van het logo moet je sowieso niets hebben, die plek is gereserveerd voor het krachtigste beeldmerk van de club", aldus een supporter op X. "Neen, de sponsor boven het logo laat zien dat de ontwerper er geen kloten verstand van heeft", zegt een andere fan. Nog weer een ander baalt dat de belofte niet is waargemaakt. "Wat een speciale collectie weer… Letterlijk hetzelfde als vorig jaar. Misschien eens de sponsor heroverwegen?"

Ook op Twente Insite zijn de reacties veelal kritisch. "Teleurstellend shirt, heel jaar over kunnen nadenken." Een andere supporter zegt: "Dit draagt niet bij aan de verkoop, lijkt sprekend op dit seizoen. Mag ook wel wat spannender. Maar goed, het is rood." Een andere fan zegt: "Matig zeg. Oogt erg cheap. Inderdaad ook heel erg lelijk met Elektramat zo groot boven het logo. Vond ik het shirt van dit seizoen mooier eigenlijk. Ik kijk stiekem echt weer uit naar een Adidas, Nike, Puma etc. Natuurlijk moet de deal goed zijn, maar qua uitstraling is dat toch echt een wereld van verschil."

Artikel gaat verder onder de Tweet.

Ook zijn er enkele positieve reacties te vinden, maar ook die hebben wel kritiek op de grootte van de sponsor Elektramat boven het logo. "Ik vind de eenvoud wel mooi. Shirt met gouden accenten en andere fratsen pas meer bij Ajax of Feyenoord. Ook mooi vind ik de continuïteit door de jaren heen, niet elk jaar wat anders (uitgezonderd uit-shirt). Wat me stoort, is de sponsornaam (lomp) boven het logo. Laat het logo vrij staan a.u.b." Een ander fan zegt: "Waarom klaagt iedereen dat er weinig verandering in zit? Je wilt toch gewoon een rood shirt? Ik vind deze veranderingen op de mouwen meer dan zat. Anders krijg je weer van die kermistaferelen met veel te veel witte accenten. Prima shirt, al had de sponsoring boven het logo wel weg gemogen."

Poll

Welk cijfer krijgt het ontwerp van het nieuwe thuisshirt van jou?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties