Eerste elftal

Supporters verwachten Boadu, maar Van Wolfswinkel geeft zijn plek niet op

Supporters verwachten Boadu, maar Van Wolfswinkel geeft zijn plek niet op

Na de komst van Myron Boadu als vervanger van Manfred Ugalde, leek het een kwestie van tijd dat de huurling van AS Monaco de eerste spits ging worden van FC Twente. Van Wolfswinkel dacht hier heel anders over en lijkt bezig aan zijn tweede jeugd. Na een zwak seizoen waarin hij zijn basisplek verloor aan Manfred Ugalde, is de spits weer helemaal opgeleefd en scoort hij de ene na de andere goal. In de tussentijd kan Boadu niets anders dan toekijken vanaf de bank en wekelijks hopen op een invalbeurt.

"Het is hetzelfde verhaal als met Daan Rots. Die is veel te belangrijk voor de ploeg", zo vergelijkt clubwatcher Leon ten Voorde in de Tubantia. "Ik hoorde zaterdag mensen zeggen dat ze Ricky niet zo goed vonden. Maar moet je kijken naar wat voor arbeid hij heeft geleverd voor de ploeg. Dan kan je zeggen: een spits moet goals maken. Klopt. Maar hij had slidings, kwam van de linkerkant en verdedigde mee in de eigen zestien. Van Wolfswinkel was zaterdag als teamspeler heel erg belangrijk voor de ploeg."

Dit maakt het voor Oosting extra lastig om Van Wolfswinkel te slachtofferen voor Boadu. "Er is geen enkele reden op dit moment om hem eruit te halen", zo is de conclusie van Ten Voorde. Sinds het vertrek van Ugalde stond Van Wolfswinkel zes keer aan de aftrap en scoorde hij vier keer. Hiermee was hij iedere 123 minuten trefzeker. Boadu scoorde in de laatste zes invalbeurten twee keer. Hij heeft er gemiddeld 65 minuten voor nodig om het net te vinden. Hiermee scoort hij een stuk beter van Van Wolfswinkel.

Toch start Boadu wekelijks vanaf de bank. "FC Twente haalt dan met Boadu een speler van formaat. Als supporter verwacht je dan dat hij de eerste spits wordt. Dat kan nog makkelijk, maar hoelang duurt het voordat hij weer 90 minuten kan spelen?", vraagt Fardau Wagenaar zich af. "Langer dan je verwacht, hè?", is de reactie van Ten Voorde. Het heeft mede te maken met de fysieke gesteldheid van Boadu.

Oosting zei al dat de spits qua inhoud nog niet groot genoeg heeft om een wedstrijd te kunnen starten. Ten Voorde beaamt dit. "Ik heb hem vorige week gezien tegen de reserves van Heracles en dan zie je echt nog wel dat hij niet constant kan accelereren." Oosting wil nog geen uitspraken doen wanneer hij verwacht dat Boadu wel zou kunnen starten. Tot die tijd zal de geslepen Van Wolfswinkel de aanvalsleider blijven van de Tukkers.

Poll

Wie heeft jouw voorkeur in de spits tegen PSV

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties