Eerste elftal

Supporters willen kijkfeest PEC - FC Twente: Wie staat op om dit te organiseren?

Supporters willen kijkfeest PEC - FC Twente: Wie staat op om dit te organiseren?

Zondag staat de cruciale laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Om 14:30 uur gaat FC Twente op bezoek bij PEC Zwolle in de jacht op een ticket voor de derde voorronde van de Champions League. Bij veel supporters heerst de vraag of er in Enschede nog wat georganiseerd wordt om deze wedstrijd met zijn allen te bekijken. Wordt er iets georganiseerd en zo ja, door wie?

FC Twente
FC Twente zou het fantastisch vinden als de supporters samenkomen om met velen de wedstrijd te bekijken, zo liet het in een reactie weten. De club kreeg al veel vragen over een kijkfeest, maar kan zelf niets organiseren in De Grolsch Veste. Dit vanwege de start van de grote verbouwing in het stadion. Het veld inclusief alle onderliggende installaties wordt vervangen, er komt een nieuwe geluidsinstallatie en de stoelen van bijna alle vakken op Vak-P en de bovenliggende vakken worden omgetoverd tot safe standing-plaatsen. FC Twente kan dus niets doen en legt de bal bij de gemeente Enschede.

Gemeente Enschede
Op haar beurt legt de gemeente Enschede de bal bij de ondernemers. Als er iets wordt georganiseerd, zal dat niet vanuit de gemeente zelf komen, maar moeten de ondernemers in de stad het initiatief nemen. Als één of meerdere ondernemers (gezamenlijk) bijvoorbeeld een groot scherm op de Oude Markt willen neerzetten, zullen ze een vergunning moeten aanvragen bij de gemeente. Tot dusver zijn er nog geen aanvragen binnengekomen, zo liet de gemeente weten.

Wat nu?
Zoals het er nu voorstaat, wordt er geen kijkfeest georganiseerd in Enschede. In de loop van de week kan dat natuurlijk nog veranderen, en dat is ook te hopen. Zowel Twente Insite als FC Twente ontving al een aantal vragen over een mogelijk kijkfeest in de stad en ook op social media is de vraag hiernaar groot. Het initiatief ligt bij de ondernemers, voor wie het financieel natuurlijk zeer interessant kan zijn. Wie staat op om dit te organiseren?

De wedstrijd PEC Zwolle - FC Twente wordt niet live op tv uitgezonden door ESPN. Ook RTV Oost gaat de wedstrijd niet uitzenden, omdat zij de rechten niet hebben om dat te doen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties