Eerste elftal

Supporters zien graag alternatieve optie met Ugalde

Supporters zien graag alternatieve optie met Ugalde

Bij FC Twente strijden Michel Vlap en Sem Steijn om de positie van aanvallende middenvelder. Aan het begin van het seizoen was Vlap de vaste nummer tien, maar richting het einde van de eerste seizoenshelft ging de voorkeur naar Steijn, weliswaar met Vlap achter hem op het middenveld. Er is echter nog een alternatieve optie voor FC Twente.

Trainer Ron Jans zou er ook voor kunnen kiezen om Manfred Ugalde in de spits te zetten en Ricky van Wolfswinkel, de vaste spits van FC Twente, op tien te zetten. Deze optie is eerder gebruikt en Ugalde heeft een sterk trainingskamp in het eigen Costa Rica achter de rug, terwijl Vlap en Steijn niet uitblonken. Twente Insite vroeg de supporters van FC Twente of ze dit een goede optie vonden, of toch liever gingen voor Vlap of Steijn.

Het blijkt dat iets meer dan de helft van de supporters de optie met Ugalde en Van Wolfswinkel wel zien zitten. Van de ruim 1250 stemmers koos 56 procent hiervoor. 44 procent ziet toch liever een echte aanvallende middenvelder op tien. 36 procent heeft Steijn aangewezen als de nummer tien van FC Twente, 8 procent koos voor Vlap.

Ugalde heeft tijdens de eerste seizoenshelft niet zo veel speelminuten gekregen. Van de veertien eredivisiewedstrijden stond hij twee keer in de basis. Hij viel negen keer in. Meestal waren de invalbeurten van korte duur. Slechts één duurde langer dan een kwartier. Het zou dus zeer verrassend zijn als Jans Ugalde ineens een vaste basisplaats gaat geven en Van Wolfswinkel een linie naar achteren gaat zetten, terwijl hij met Vlap en Steijn ook beschikt over twee echte aanvallende middenvelders. Volgens de supporters van FC Twente is het echter wel een interessante optie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties