Eerste elftal

Taha lijkt klaar voor basisplaats, maar: "Oosting mag niet met twaalf man spelen"

Taha lijkt klaar voor basisplaats, maar: "Oosting mag niet met twaalf man spelen"

We weten natuurlijk niet precies hoe het op de trainingen gaat, maar in de wedstrijden lijkt het alsof Younes Taha zich plots razendsnel heeft ontwikkeld. Zijn invalbeurt tegen Heracles Almelo op 22 oktober was nog erg matig, maar in de wedstrijden tegen NEC Nijmegen en Go Ahead Eagles liet Taha zich gelden. Tegen NEC was hij tweemaal betrokken bij een doelpunt, in Deventer maakte hij zijn eerste doelpunt in het shirt van FC Twente.

Nou is de vraag: is Taha niet een keer klaar voor een basisplaats? "Ik denk dat hij er steeds meer tegenaan schuurt", zegt clubwatcher Tijmen van Wissing bij de podcast De Oosttribune van RTV Oost. "Maar als Oosting zijnde heb je ook een bepaalde relatie opgebouwd met de spelers die er altijd staan, die altijd geleverd hebben."

"Hij noemde laatst de wedstrijd uit bij Hammarby, de jongens die opstonden in die verlenging. Sem Steijn heeft ook wel mindere wedstrijden gehad en blijft ook maar scoren. Regeer heeft zijn diensten ook echt bewezen. Dan snap ik wel dat je niet zomaar op basis van een paar goede invalbeurten iemand passeert. Met Taha heb je in de eerste maanden gezien dat hij fysiek gewoon niet op orde was. Ik kan me voorstellen dat dat in je hoofd meespeelt", aldus Van Wissing.

Ook Nico Wantia geeft zijn mening. "Hammarby is inmiddels een maand of vier geleden. Om daar nog steeds op te teren, gaat misschien wat ver. Taha heeft vorig seizoen bij PEC Zwolle wel bewezen dat hij een neusje voor de goal heeft. Hij heeft veel scorend vermogen, dat liet hij in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles ook weer zien: één kans en het was meteen raak, op een mooie manier afgerond. Ik zeg niet dat er iemand uit moet, maar als dat wel het geval is, staat Taha volgens mij wel klaar", denkt Wantia.

"Maar Oosting mag niet met twaalf man spelen", haakt Van Wissing in. "Hij maakt zeker een goede indruk. Waar Ünüvar achterblijft en Carel Eiting terecht nog steeds moet toekijken, is Taha wel degene die het dichtst tegen een basisplaats schuurt", besluit de clubwatcher.

Opinie: Zou jij Taha een basisplaats geven tegen Excelsior? Zo ja, ten koste van wie?

Poll

Moet Taha in de basis tegen Excelsior?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties